avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA VÂNZARE APARTAMENT A.N.L. Bună seara! ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

VÂNZARE APARTAMENT A.N.L. Bună seara! Am o nelămurire referitoare la condițiile în ...

Vanzare apartament A.N.L.
Bună seara! Am o nelămurire referitoare la condițiile în care poate fi cumpărată de către chiriaș o locuință ANL.
Legea 152/1998, la art.10, pct.(2), lit. c) -cu modificările ulterioare- prevede că titularul (și soțul, copiii etc) nu poate deține o altă locuință în proprietate, inclusiv casă de vacanță, cu excepția cotelor-părți dintr-o locuință, dobândite în condițiile legii, dacă acestea nu depășesc suprafață utilă de 37 mp, suprafață utilă minimală/ persoană, prevăzută de Legea 114/1996, republicată, cu modificările și completările ulterioare ".
În concret, o familie care locuiește de 20 de ani cu chirie la ANL și care a cumpărat un alt apartament (nu ANL) cu suprafața de 40 mp, poate cumpăra apartamentul ANL având în vedere că fiecărui soț îi revine o cotă-parte mai mică de 37 mp suprafață utilă minimală/persoană?
Ultima modificare: Marți, 4 Iunie 2024
MUNTEANUGABRIEL, utilizator

Alte discuții în legătură

Condiţii cumpărare locuinţă anl pentru posesorii locuinţe l Laura l Laura Vă rog să mă ajutaţi să înţeleg dacă mă încadrez pentru cumpărarea unei locuinţe ANL, dacă eu deja deţin într-o altă localitate împreună cu ... (vezi toată discuția)
Se mai poate sta la anl ? mystic mystic Buna ziua ! De curand am dezbatut succesiunea dupa tata, noi fiind 2 copii si mama noastra . Sora mea sta la ANL-uri de foarte multi ani . Stand cu cineva de ... (vezi toată discuția)
Suprafata minima locativa ContSters290800 ContSters290800 Exista o suprafata minima locativa/persoana cand se da un imobil(apartament) spre inchiriere? Unde gasesc informatii? Multumesc! (vezi toată discuția)