avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună, as dori sa știu dacă un părinte cand circula ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună, as dori sa știu dacă un părinte cand circula cu masina ...

Bună,
as dori sa știu dacă un părinte cand circula cu masina lasa singur un copil de 5 ani pe bancheta din spate fara centura de siguranță și fara scaunul pt copil poate fi considerat un părinte care ii pune viata in pericol?
Cel mai recent răspuns: DanielC009 , utilizator 22:36, 10 Iunie 2024
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate fi considerat un parinte iresponsabil, dar care e intrebarea legata de codul rutier ?
In ceea ce priveste gradul de iresponsabilitate, puteti sa cititi detalii aici:
[ link extern ]

Articolul 97
(1) Copiii cu o înălțime de până la 135 cm pot fi transportați în autovehicule echipate cu sisteme de siguranță pentru conducător și pasageri, denumite în continuare sisteme de siguranță, doar dacă sunt fixați sau prinși cu ajutorul unui dispozitiv de fixare în scaun pentru copii instalat în autovehicul.
..........................
s.a.m.d.
Vroiam sa stiu dacă pot face o cerere pt modificarea de domiciliu al minorei sa fie la tata.
Instanta o va considera o mama iresponsabila?
Dețin probe video și poze și martori ca o vad circulând frecvent cu masina si fetita este în spate singura fără centura de siguranta
Ultima modificare: Miercuri, 5 Iunie 2024
DanielC009, utilizator
11 din 11 utilizatori consideră
acest răspuns util
DanielC009 a scris:
Vroiam sa stiu dacă pot face o cerere pt modificarea de domiciliu al minorei sa fie la tata.
Instanta o va considera o mama iresponsabila?
Dețin probe video și poze și martori ca o vad circulând frecvent cu masina si fetita este în spate singura fără centura de siguranta

Eu zic ca in loc de cereri la judecatorie ar trebui sa incercati imediat sa discutati mai intai cu doamna si sa-i explicati ca la o frana brusca fetita se poate accidenta cat se poate de serios, in loc sa colectionati poze si filmulete. Pana la urma ceea ce trebuie sa conteze e siguranta fetitei iar faptul ca 43% dintre copiii care mor in accidente de masina mor din cauza faptului ca nu au centura si sisteme de siguranta adecvate ar trebui sa fie mai convingator pentru un parinte decat schimbarea de domiciliu a fetitei. Presupunand ca ii schimba instanta domiciliul fetitei la d-voastra, atunci cand o sa o ia mama ei, fetita va fi mai in siguranta? Nu. Atunci?
[ link extern ]
Va înțeleg ideea ca ar fi mai bine sa vb cu ea.
Am vorbit cu ea dar credeți ca am cu cine vorbi???
Mi-a răspuns sa-mi vad de viata mea sa nu-i spun eu cum sa se comporte ea cand e cu fetita.

Ultima modificare: Duminică, 9 Iunie 2024
Manuela Rășină, administrator
Cereți ordonanță președențiala sa va fie încredințat copilul pt acest motiv, că îi pune viața si sănătatea in pericol, apoi mergeți mai departe și cereti încredințarea.

Alte discuții în legătură

Obligativitate scaun auto copii flaviuska flaviuska Am doi copii gemeni cu handicap grav tetrapareza spastica, nu isi tin capul si nu stau in fund, trebuiesc transportati cu masina peste tot prin tara la ... (vezi toată discuția)
Reguli circulatie simonaioana72 simonaioana72 Vrem sa mergem la bai in Ungaria cu masina si suntem 5 adulti si un copil de 4 ani. As vrea sa stiu daca e obligatoriu sa punem copilul in scaunel si sa mergem ... (vezi toată discuția)
Codul rutier - purtarea centurii de siguranta Georgian2all Georgian2all Buna dimineata. Supun atentiei dumneavoastra urmatoarea situatie: O tanara in varsta de 24 de ani a decedat in urma unui accident rutier, fiind pasagera ... (vezi toată discuția)