avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Buna ziua, As dori si eu un raspuns, am o prietena ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Buna ziua, As dori si eu un raspuns, am o prietena care a primit ...

Buna ziua,

As dori si eu un raspuns, am o prietena care a primit o amenda de la un politist local pentru ca nu a respectat proiectul. Se considera ca politistul local a fost pus de catre vecinul care are o functie in administratia locala. S-a facut contestatie si experitza iar plangerea a fost respinsa. Intrebarea mea este urmatoarea: Se poate castiga la apel daca potrivit prevederilor art. 8 lit. e din Legea nr. 155/2010 şi art. 27 alin. 5 din Legea nr. 50/1991 poliţistul local avea obligaţia să îl înainteze, în vederea aplicării sancţiunii, şefului compartimentului care coordonează activitatea de amenajare a teritoriului şi de urbanism, ai cărui funcţionari cu pregătire de specialitate au competenţa unei evaluări obiective a situaţiei sesizate. Sa se ceara dovada imputernicirii în temeiul art. 65 din Legea nr. 215/2001 de către primar? Se poate anula procesul verbal daca se ataca in apel politistul local?