avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua daca soacra mea a făcut contract de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua daca soacra mea a făcut contract de donație cu uzufruct ...

Buna ziua daca soacra mea a făcut contract de donație cu uzufruct copilului ei ..iar dansa ne jignește ne de afară din casă și acum spune că se duce sa desfacă contractul ...soțul meu poate face ceva? Țiind cont că noi nu o deranjam cu nimic .in schimb dansa este consumatoare de alcool și cred că oarecum numai judeca .. mulțumesc pt amabilitatea și răspuns
Cel mai recent răspuns: corina2525 , utilizator 12:13, 10 Iunie 2024
Donația este irevocabilă.
Contractul de ÎNTREȚINERE poate fi revocat în instanță.

Este dreptul ei legal să consume alcool, dar acest lucru n-o face să nu aibă discernământ, ci este responsabilă de deciziile ei.

Ce anume vreți să facă soțul`? La ce vă referiți`?

Oricum, dacă are deja UZUFRUCT cât trăiește ea, LEGAL n-aveți voie să intrați în casa ei, fără să vă dea ea permisiunea.
Ultima modificare: Luni, 10 Iunie 2024
Dapix, utilizator
Daca femeia are drept de uzufruct, va poate evacua, veti mai intra in casa ori cu acordul ei, ori dupa deces.
Donatia e irevocabila, deci nu poate " desface actul", dar nici sotul nu are ce sa faca.
Pe terenul ei soțul meu a construit cu bani lui o camera in care noi stam avem intrare separat .eu nu o judec că bea este viața ei .dar o persoana care consuma zilnic alcool și nejigneste și mereu plecați din casa mea nu cred că este ok .având o vârstă înaintată.nu știu dacă reușesc să mă fac înțeleasă .

Dapix a scris:

Donația este irevocabilă.
Contractul de ÎNTREȚINERE poate fi revocat în instanță.

Este dreptul ei legal să consume alcool, dar acest lucru n-o face să nu aibă discernământ, ci este responsabilă de deciziile ei.

Ce anume vreți să facă soțul`? La ce vă referiți`?

Oricum, dacă are deja UZUFRUCT cât trăiește ea, LEGAL n-aveți voie să intrați în casa ei, fără să vă dea ea permisiunea.

Am înțeles .. mulțumesc

gi-jane2 a scris:

Daca femeia are drept de uzufruct, va poate evacua, veti mai intra in casa ori cu acordul ei, ori dupa deces.
Donatia e irevocabila, deci nu poate " desface actul", dar nici sotul nu are ce sa faca.

Păi cel mai simplu este să n-o băgați în seamă când este sub influența alcoolului.
Evitați să mai intrați în casa ei, că legea vă interzice cât are uzufruct.

În România este legal să consumi alcool, cu condiția să nu comiți infracțiuni din cauza consumulului de alcool.
Nu are relevanță ce vârstă are consumatorul de alcool.
Ultima modificare: Luni, 10 Iunie 2024
Dapix, utilizator