avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua! Cat sunt stocate imaginile/video ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua! Cat sunt stocate imaginile/video inregistrate de radar, ...

Buna ziua!

Cat sunt stocate imaginile/video inregistrate de radar, pentru depasirea vitezei legale?

Context: am fost surprinsa de radar ca as fi avut o viteza de 120 km (conditii meteo nefavorabile, ninsoare, gheata pe jos), desi in bordul masinii nu aveam mai mult de 70 km/h. Politia, cand m-a prins, nu mi-a aratat imaginile si chiar acestia au afirmat ca si lor li se pare mult/nu prea aveam cum sa am aceasta viteza.

Dosarul este in stadiul de fond si voiam sa stiu cat sunt stocate imaginile radar si daca as avea sanse sa castig procesul.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: dobosancamelia25 , utilizator 21:20, 11 Iunie 2024
6 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Măsurările efectuate cu ajutorul cinemometrelor nu pot constitui probe pentru aplicarea legislaţiei rutiere dacă (....) măsurările au fost efectuate în condiţii de ceaţă, ploaie, ninsoare sau furtună. Art 4.4 din Norma 021-05 privind cinemometrele.
Asadar viteza de 120 de km pe ora a fost inregistrata cu incalcarea dispozitiilor legale si nu reflecta realitatea. Cautati si depuneti o situatie meteo a zilei la ora si locul in care s-a facut inregistrarea pentru a demonstra ca ningea -asta e important - filmarile radar nu o sa va ajute prea mult pentru ca afara de faptul ca ningea vor arata probabil ca aveati viteza de 120 km la ora, inregistrare deformata de fulgii de zapada care au reflectat undele receptionate de cinemometru.
Va multumesc frumos! Am depus contestatie la judecatorie, in momentul in care s-a intamplat fapta (anul trecut), insa abia acum (mai exact, de ieri), s-a schimbat statusul dosarului meu, conform portal just. Este posibil sa adaug aceste informatii la dosar?
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, desigur. Faceti un inscris in care sa mentionati numarul de dosar in formatul de la judecatorie xxx/jjj/an unde x este un numar, jjj este indicativul judecatoriei, iar anul ar trebuie sa fie 2023 si scrieti acolo toate datele, inclusiv faptul ca ningea si cum doriti sa dovediti aceasta stare de fapt.
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Politia e obligată oricum sa prezinte la dosarul cauzei și oricum trebuie sa cereți, dovada tehnică, înregistrarea acelei depășiri de limită de viteza. Nu e neapărat o problemă meteorologica, poate fi și o alta cauza. Dacă poliția nu prezintă astfel de dovada aveți șanse sa se anuleze PV de contravenție.

Nu mai exista articole de la pct. 4 , a fost abrogat.

dobosancamelia25 a scris:

Dosarul este in stadiul de fond si voiam sa stiu cat sunt stocate imaginile radar si daca as avea sanse sa castig procesul.
Multumesc!

Ultima modificare: Marți, 11 Iunie 2024
latka, utilizator
Da, vad ca intradevar a fost abrogat acel punct. Va mulțumesc mult pentru raspuns!

latka a scris:

Politia e obligată oricum sa prezinte la dosarul cauzei și oricum trebuie sa cereți, dovada tehnică, înregistrarea acelei depășiri de limită de viteza. Nu e neapărat o problemă meteorologica, poate fi și o alta cauza. Dacă poliția nu prezintă astfel de dovada aveți șanse sa se anuleze PV de contravenție.

Nu mai exista articole de la pct. 4 , a fost abrogat.

dobosancamelia25 a scris:

Multumesc!