avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... În anul 2022 am montat apometre cu citire radio, cu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

În anul 2022 am montat apometre cu citire radio, cu firma ...

În anul 2022 am montat apometre cu citire radio, cu o firma (editat - nu mentionati nume de companii, este un forum public si orice informatii oferiti pot fi folosite in instanta si impotriva dumneavoastra), la un bloc cu 41 apartamente. Din prima luna după ce le-am montat, au apărut diferențe mai mari decât cu apometrele vechi. Am verificat personal apometrele montate comparând indexele din fișele de calcul primite de la firma și cele de pe ecranele apometrelor și am constatat că multe dintre ele nu corespundeau și trei apometre erau montate invers, indexele arătate erau 999999. I-am chemat pe cei de la firma, au întors cele trei apometre,pe celelalte au spus că le-au resetat, dar problema nu sa rezolvat nici pina în prezent. Vă rog să-mi spuneți unde trebuie să mă adresez, cărei instituții a Statului,pentru a obliga această societate sa vină și să înlocuiască apometrele, care nu funcționează și pe care ei nu le pot citi. Vă mulțumesc anticipat
Ultima modificare: Marți, 11 Iunie 2024
VladP, administrator
Cel mai recent răspuns: andrei2005 , utilizator 17:49, 13 Iunie 2024
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca cel mai bine e sa va adresați ANPC cu o reclamație.


2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Parerea mea este ca sa va adresati As. prop. pentru ca acea firma nu presteaza servicii pentru proprietari, asa de capul lor...
As. prop. poate sa cheme firma, cu care are in mod sigur un contract de prestari de servicii. Pe de alta parte, nu trebuie sa intrati in panica, lucrurile se vor clarifica. Cu faza indicatiilor inverse, ziceti ca s-a rezolvat, ei, asa se vor rezolva si celelalte probleme, mai ales ca dvs. puteti citi indexul mecanic, in mod obisnuit si sa-l comparati cu citirile facute de catre firma.
Trebuie sa fie o stransa colaborare intre firma care trebuie sa citeasca apometrele proprietarilor in aceeasi data cu data la care furnizorul dvs. de apa-canal, face citirile apometrlor de bransament. Daca Citirile nu se fac cat de cat simultan, sigur vor fi diferente intre cantitatea facturata si suma cantitatilot de apa determinate de apometrle individuale.
Mai mult, as. prop. trebuie sa ia toate masurile posibile pentru a inlatura orice pierdere de apa de pe reteaua interioara.
Aceste pierderi pot fi generate si de catre unii dintre proprietari care fac cate si mai cate artificii si by-pass-uri pentru a consuma apa fara sa fie contorizata.
Aici, pe forum, daca cautati, o sa gasiti mai multe topic-uri in care s-au purtat asemenea discutii.
In alta ordine de idei, daca aveti timp, puteti apela si la sfatul @latka si reclamati problema dvs. la ANPC.
Succes!
Bună ziua. Va rog sa ma iertați ca intru pe problema dumneavoastră dar am aceeași problema. Apar variații foarte mari pe consum. Practic la o familie de 4 persoane în luna mai am avut înregistrat un consum de 28 m cubi. Azi, după 11 zile, deja am 13 m cubi consumați pe apometru lor. Vb de Edilitare pentru ca avem toți proprietarii coloana individuala fără asociatie de proprietari. Întrebarea mea este : pot monta un apometru în paralel cu firma autorizata și certificata pentru a putea face comparație? Va mulțumesc pentru înțelegere
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Domnule,
In opinia mea puteti sa montati alte apometre - acum, cam toate tipurile sunt ok, dar - atentie, sa le montati "in serie" (adica unul dupa altul, la o distanta de 20-30 cm intre ele). Daca le montati doar pentru a face comparatii de consum, nu este nevoie de nicio aprobare din partea nimanui.
Daca observati ca sunt diferente semnificative, atunci trebuie discutat cu firma dvs.
Observatie: montajul noului apometru sa se faca pe conducta orizontala, cu cadranul in sus - pentru apometrle obisnuite (de fapt asa se scrie si in instructiuni) Situatia este diferita la modelele mai scumpe, care pot masura cu precizie, pe conducte in pozitie verticala.
De fapt, nu vreau sa va complic raspunsul, faceti montajul cu un instalator profesionist.
Mai retineti ca apometrle trebuie sigilate si controlate periodic, apoi verificati ca sa nu existe consumuri frauduloase sau pierderi datorate neetansietatilor.
Un mod simplu de verificare a unor consumuri neconforme, este verificarea functionarii apometrului general (de bransament), la ore "mici" - cand, se presupune ca oamenii nu consuma in acea perioada. Daca observati ca apometrul inregistreaza consum (chiar foarte mic), inseamna ca sunt pierderi in reteaua interioara (vase WC, imbinari, etc).Aceste pierderi f. mici, nu sunt sesizate de apometru din casa, dar adunate mai multe pierderi din bloc, fac ca apometrul general sa le simta si sa inregistreze consum...
In fine, ceea ce va zic, toate acestea sunt "finetzuri", ori dvs. reclamati consumuri neconforme de zeci de mc, ceea ce nu este normal.
Discutam!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

Maxmaxim a scris:

: pot monta un apometru în paralel cu firma autorizata și certificata pentru a putea face comparație?


in paralel NU pt ca ar fi frauda adica ati by-pass-a contorul oficial cu altul . oricum nu va va folosi la nimic (debitul se va imparti intre cele 2) cel mult pt a va ajuta sa obtineti un dosar penal pt furt de apa.
in serie ar fi logic sa da, dupa contorul furnizorului este instalatia dvs unde teoretic puteti face ce vreti incusiv sa intercalati un alt apometru. dar tot nu va va folosi la mare lucru, poate nici la linistea dvs. adica furnizorul va factura tot dupa al sau si in caz de diferente se poate eschiva ca al lui e omologat certificat s.a.m.d. s-ar putea sa il convingeti sa si-l schimbe dar tot pe cheltuiala dvs.
Ultima modificare: Joi, 13 Iunie 2024
mexu, utilizator

Alte discuții în legătură

Repartizarea facturii de apa balanmarinela balanmarinela Buna seara. Sunt administrator de asociatie din februarie 2012., asociatiei alcatuita din 459 apt. La fiecare scara de bloc(cate 20 apt) a fost montat ... (vezi toată discuția)
Apometru defect adrianaghita adrianaghita Buna seara, am depistat ca apometrul din baie (apa calda) incepuse sa inregistreze din ce in ce mai mult intr-o luna. L-am schimbat cu unul nou, iar pe cel ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre consumul apa rece citit de coducerea asociatiei si cel facturat de apanova m.belu m.belu Consumul de apa rece citit de conducerea Asociatiei de Proprietari nu corespunde cu consumul facturat de APANOVA: exista o diferenta de plus 140 metri cubi apa ... (vezi toată discuția)