avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Succesiune Vreau să clarific niște ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Succesiune Vreau să clarific niște lucruri legate ...

Bună ziua!
Succesiune
Vreau să clarific niște lucruri legate de succesiune:
Mama mea naturală s-a recăsătorit la 7 ani după decesul tatălui meu și a mai avut un copil care a decedat în 1996..Acesta era frate cu mine doar după mamă. Fratele meu era căsătorit și avea 2 copii.
Mama împreună cu soțul ei (tatăl fratelui) au construit o casă care se află pe un teren de aprox.2500 mp. Tatăl vitreg a decedat în 1997, iar mama mea în 1999.
Soția fratelui meu a deschis succesiune la câțiva ani după moartea mamei mele. La procesul pentru succesiune eu nu am fost chemată și a declarat, cu martori că fratele meu era SINGURUL MOȘTENITOR, deși mama mă avea și pe mine (sora lui), din prima căsătorie a ei.
Eu am ajuns târziu în posesia acelei hotărâri a instanței și nu am mai deschis niciun proces, deși acolo era o mărturie mincinoasă!
Acum am aflat că nepoatele mele vor să vândă casa.
Vă rog mult să mă ajutați cu următoarele clarificări:
1. Eu aș putea deschide, acum alt proces de succesiune, dacă mama a decedat în 1999 ?
2. A câta parte îmi revine mie? (în urma decesului fratelui meu a rămas soția, 2 fete și eu sora fratelui decedat)
3. Pot cele două nepoate ale mele să vândă fără mine ( am aflat acum că vor să vândă casa) ?

Cu deosebit respect, vă mulțumesc!


Alte discuții în legătură

Bună ziua! succesiune vă rog să mă ajutați spre a clarifica ... Ileana popa Ileana popa Bună ziua! Succesiune Vă rog să mă ajutați spre a clarifica niște aspecte legate de succesiune: Mama mea naturală s-a recăsătorit la 7 ani după ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! cum se face succesiunea? tata are doi copii ((eu sunt ... Crina Elena Crina Elena Buna ziua! Cum se face succesiunea? Tata are doi copii ((eu sunt fiică și un frate, care a decedat). Mama a decedat când eu aveam un an.Tata s-a ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire munteanumaria munteanumaria Buna ziua mama mea a decedat tatal sa recasatorit an urma casatoriei a rezultat fratele meu.Acum 5 ani tatal meu a decedat am facut dezbaterea de mostenire ... (vezi toată discuția)