avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum pot scapa de \"boschetarii\" din bloc? Situația ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum pot scapa de "boschetarii" din bloc? Situația este următoarea: ...

Cum pot scapa de "boschetarii" din bloc?
Situația este următoarea: am achiziționat recent o garsonieră într-un imobil P+3 din sectorul 1. Ulterior, am constatat că în boxele imobilului locuiesc niște oameni sărmani cu aprobarea proprietarului. Nu există asociație de locatari.

Problemele pe care le întâmpin sunt:

1. Siguranța personală este pusă în pericol. Unul dintre ei are probleme psihice.
2. Zona este foarte murdară și mirosul este insuportabil.
3. WC-ul lor este înfundat și mirosul este oribil. Nu înțeleg cum pot locui în acele condiții.

Intrarea în garsoniera mea se face prin zona boxelor, ceea ce îmi amplifică disconfortul și îngrijorările legate de siguranță.

Întrebarea mea este: ce demersuri legale pot face pentru a scăpa de acești oameni din subsolul blocului și pentru a-mi asigura un mediu de locuit sănătos și sigur? Mulțumesc anticipat pentru orice sfat sau recomandare!
Cel mai recent răspuns: Marinara11 , utilizator 18:51, 15 Iunie 2024
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ar trebui sa sunati la politia locala. Inainte de alegeri era momentul cel mai bun, pentru ca inainte de alegerile pentru postul de primar politia locala devine extrem de receptiva la problemele oamenilor, dar puteti spera sa va ajute chiar si dupa alegeri.
Trebuie sa discutati cu proprietarul boxelor. Cat timp oamenii acestia locuiesc acolo cu acordul sau e si el responsabil.
Multumesc pentru raspuns. Prorietarul boxelor, insa, nu doreste sa se implice pentru ca nu sta acolo si nu-l afecteaza. Acei oameni stau acolo de 15 ani si spune ca le-a dat acordul din mila
Ultima modificare: Miercuri, 12 Iunie 2024
Manuela Rășină, administrator
10 din 11 utilizatori consideră
acest răspuns util
Marinara11 a scris:
Multumesc pentru raspuns. Prorietarul boxelor, insa, nu doreste sa se implice pentru ca nu sta acolo si nu-l afecteaza. Acei oameni stau acolo de 15 ani si spune ca le-a dat acordul din mila

Am inteles. Proprietarul si-a cumparat un loc pe Aleea Milosilor in Rai, intr-un loc umbrit de cedrii, langa un lac, chiar alaturi de vila sfantului Iona cel Milostiv, si nu vrea sa piarda locul. Poate reusiti sa-i explicati ca: 1. Ar trebui sa-i fie mila si de nasul si de sanatatea d-voastra si de sanatatea oamenilor aceia saraci si lipsiti de speranta; 2. Raspunde pentru mizeria din boxele lui; 3. Cand lasi niste oameni sa traiasca in ceva ce-i al tau nu esti milos daca nu ai grija sa fie cat de cat curat acolo, ci esti doar un ipocrit bigot, dintre aceia care se roaga galagios in public, ca sa-i vada lumea si trag cu ochiul inspre cer sa vada daca ii priveste si Doamne-Doamne, pentru ca nu-ti pasa nici de cei carora le dai adapost, nici de vecini, ci doar de imaginea ta de "om milos". 4. O sa-l amendeze si pe el politia locala; 5. Nu o sa ajunga niciodata in Rai. Pe ultima afirmatie pot sa pariez oricat.
Asadar:
1. Trimiteti-i proprietarului o scrisoare recomandata cu confirmare de primire cu fotografii atasate, cerandu-i sa reglementeze situatia intr-un termen rezonabil.
2. Daca face ceva, aveti rabdare si sustineti-l si poate rezolvati asa problema;
3. Daca nu face nimic, sunati la politia locala si plangeti-va in principal impotriva proprietarului, pentru ca el are mijloacele de a-i evacua pe oamenii aceia daca nu-l asculta si nu fac curatenie;
4. Daca nici asa nu se intampla nimic, dati-l in judecata pe proprietar.
Asa am sa fac, va multumesc din suflet!
Mie nu mi-e clar. Boxele si proprietatea Dumneavoastra se afla la parter sau la subsol?... Banuiesc ca aveti un apartament / garsoniera intabulat ca atare, nu o "boxa amenajata pentru locuire" asa cum se pare ca este noul trend al dezvoltatorilor imobiliari...

Alte discuții în legătură

Subsol tehnic tranformat in boxe irina maria baros irina maria baros buna ziua, in luna iunie 2010 am cumparat un apartament.Inca de atunci mi s-a spus ca la subsolul blocului exista boxe, insa ''pentru cei mai vechi'' locatari ... (vezi toată discuția)
Vecini murdari mihaidavid mihaidavid buna ziua!! am o problema.. stau la parter iar vecinii din fata noastra au strans in spatele blocului la 6-7 m de bucatarii 5 caini care miros ingrozitor si ... (vezi toată discuția)
Mizerie in subsolul blocului agsimona agsimona Buna ziua. In subsolul blocului este mizerie si un miros groaznic. A fost instiintat administratorul si seful de scara dar acestia nu fac nimic. ... (vezi toată discuția)