avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme cu fiul - As avea vreo sansa in speta ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme cu fiul - As avea vreo sansa in speta urmatoare ? Sotia ...

Probleme cu fiul - As avea vreo sansa in speta urmatoare ? Sotia a decedat acum 14 ani si am un baiat de 40 de ani .Am avut trei apartamente pe care din alte cauze le-am trecut pe numele sau inca de cand traia sotia , la unul din ele fiind inscrisa clauza de uzufruct . Acum un an baiatul a vandut apartamentul in care locuia plus inca unul ,pentru asi face casa in alta localitate Neajungandu-i banii m-a rugat pe mine sa vand si eu apartamentul in care stateam cu promisiunea ca ma va lua cu el , fie vom locui impreuna sau imi va face ceva separat in aceeasi curte . Fiind copilul meu si avand incredere in el si nora am facut acest pas . Dar acum nu are bani pentru a-mi face ceva separat si nu este de acord nici sa-mi acopere costul si intretinerea inchirierii unei garsoniere . iar convietuirea impreuna a devenit un calvar si cert este ca nu putem sta sub acelasi acoperis . am o pensie prea mica pentru aacoperi costul unei chirii plus intretinerea si cheltuielile pentru traiul zilnic Nu decriu in amanunt ce se intampla fiindca cred ca va dati seama ce atmosfera si ce certuri sunt si cred ca stiti ce se intampla din cazuri asemanatoare care au mai fost .Ce solutie legala as avea pentru a rezolva aceasta problema ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acum cat timp i-ati dat banii?
Practic eu nu i-am dat bani . Vanzarea apartamentelor a fost facuta de catre el ca direct proprietar. Doua le-a vandut direct , fiind dupa cum am spus pe numele lui , si unul am semnat la renuntarea uzufructului . Ultima vanzare a fost facuta in vara lui 2023
Ultima modificare: Joi, 13 Iunie 2024
Victor53, utilizator
9 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
A, ok. Atunci trebuie sa va asumati decizia și sa va suportați reciproc. Bine ca nu va da afara, ca se poate și asta. Dreptul de uzufruct trebuia mutat pe casa asta, nu sa renunțați pur și simplu.
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din păcate alegerile făcute au fost liate pe sentimente și nu pe logica.Ca atâția alți romani ați ales sa încheiați acte juridice care va afectează financiar fără a consulta un av iar acum sunteți practic la mana fiului..Păcat.
Ultima modificare: Vineri, 14 Iunie 2024
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Di daca aveam dreptul de uzufruct si atmosfera este de asa fel ca nu putem convietui impreuna , ce rezolvam ?

Alte discuții în legătură

Coproprietar al unei apartament cocosioanalr cocosioanalr Buna seara, Va rog sa aveti amabilitatea sa ma ajutati cu urm.problema a unei cunostiinte: Deoarece dna a avut multe datorii personale in mare parte cauzate ... (vezi toată discuția)
Partaj divort geolen geolen Buna dimineata, Am rugamintea sa ma luminati in situatia urmatoare: Familie cu: -Sot A, pensionar, varsta a treia, proprietar al apartamentului in care ... (vezi toată discuția)
Am si eu o intrebare va rog. in urma partajului cu fostul sot ... Ucaa Ucaa Am sibeu i intrebare va rog. In urma partajului cu fostul sot in 2003 ,am vandut apartamentul conjugal ,am facut tranzactie cu fostul sot ca el sa ia 6000 ... (vezi toată discuția)