avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Bună seara! Am și eu o întrebare. Din data de 16 ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Bună seara! Am și eu o întrebare. Din data de 16 iunie toți ...

Bună seara! Am și eu o întrebare. Din data de 16 iunie toți comercianții sunt obligați sa accepte plata cu cardul chiar dacă au încasări f mici sub 50000 lei pe an?
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 15:06, 21 Iunie 2024
Bună dimineața,
Da, absolut toți. Aveți detalii aici:
www.avocatnet.ro/articol_628...

Legea 406/2023, ce este aplicabilă din 16 iunie 2024, prevede o măsură importantă ce ține de folosirea conturilor bancare - toți comercianții trebuie să pună la dispoziția clienților cel puțin un instrument de plată fără numerar.

„Persoanele fizice sau juridice, prevăzute la art. 4 alin. (1) din Legea nr. 265/2022 privind registrul comerţului şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative cu incidenţă asupra înregistrării în registrul comerţului (...) au obligația de a asigura implementarea și de a accepta cel puțin un instrument de plată fără numerar, așa cum acesta este definit de Legea nr. 209/2019 privind serviciile de plată și pentru modificarea unor acte normative, la art. 5 alin. (1) pct. 31”, scrie în noua lege. Mai precis, este vorba atât de societăți, cât și de persoanele fizice autorizate sau de întreprinderile individuale ori familiale.
Sunt curios ce masuri se vor lua cu comerciantii care umplu pietele. Acestia nu emit niciun document in urma vanzarii, dar sa primeasca plata prin card, sa zicem ?!
Dacă au atestat de producător și carnet de agricultor, deci nu o formă de organizare care se înregistrează la Reg. Comerțului, nu intră sub incidența acestei legi.
Buna seara. E valabil doar pentru comercianti? Eu am un pfa cu cod caen 9521 si sunt sub plafonul de 50000. Multumesc
Bună dimineața,

În opinia mea, obligația e pentru toți cei înregistrați la Reg. Comerțului care desfășoară o activitate ce presupune plăți din partea persoanelor fizice. Deci și pentru prestatorii de servicii, nu doar pentru comercianți, însă întrebați la ANAF - au un număr pentru relații cu publicul: 031 403 91 60

Alte discuții în legătură

Casa de marcat eduardcat eduardcat Buna ziua! Se da : SC care vinde produse catre clienti pers juridice, nu pers fizice - se fac si incasari prin POS Se cere : Este nevoie de casa de ... (vezi toată discuția)
Incasari prin intermediul pos rodicaonet rodicaonet Buna ziua. Va rog sa exprimati o parere raportat la urmatoarea situatie: O firma ce desfasoara activitate oteliera, restaurant si bar,incaseaza ... (vezi toată discuția)
Plata card emitere bon fiscal? LazarAlinaMihaela LazarAlinaMihaela Buna ziua, am un coafor si am avut o \\\\\\"mica problema\\\\\\" cu un client. Practic domnul a achitat cu cardul acum o saptamana plata unor servicii care ... (vezi toată discuția)