avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Daca s-a făcut o programare la notar ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Daca s-a făcut o programare la notar pentru o tranzacție ...

Buna ziua. Daca s-a făcut o programare la notar pentru o tranzacție vânzare cumpărare a unui teren, și vânzătorul a renunțat la vânzare iar notarul s-a grăbit să scoată extrasele cu o săptămână înainte de programare deși i s-a spus să aștepte confirmarea deoarece vânzătorul nu locuiește în țară, cine plătește extrasele de carte funciara? Notarul îmi trimite mie ca si cumpărător email cu nota de plata ale acelor extrase, sunt 2 extrase, pe drum și teren. Nu vânzătorul le-ar fi platit? Notarul nu trebuia să le scoată în ziua vânzării sau in momentul in care ne trimitea și un draft al contractului? Menționez că nici nu i-am trimis cartea de identitate, urma să i trimit. Mulțumesc!
Notarul le scoate în ziua în care ați obținut programarea.
Notarul trebuie sa aibă extrasele scoase, înainte sa se apuce sa lucreze actul, ca sa verifice situatia imobilului. Poate sunt sarcini, gajuri, ipoteci, sechestre și actul nu poate fi încheiat.
Acum...dvs de ce ați deranjat inutil notarul dacă nu erați 100% înțeleși?
Noroc ca nu a fost lucrat contractul. Tehnoredactarea cine o plătea?
Ultima modificare: Luni, 17 Iunie 2024
raluk0207, utilizator
Daca cititi bine mesajul acolo am menționat faptul că vânzătorul a dat inapoi, nu eu cumpărătorul. Întrebarea era alta, cine plătește extrasele de carte funciara, vânzătorul sau cumpărătorul?

Ultima modificare: Marți, 18 Iunie 2024
Manuela Rășină, administrator
După cum ați afirmat, vânzătorul nu e în țară.
Cine a obținut programarea la notar?
Acum, înțeleg ca va așteptati cumva sa le plătească notarul din buzunarul propriu...
Sunt 2 extrase, care însumează marea taxa de 80 lei.
Ultima modificare: Marți, 18 Iunie 2024
raluk0207, utilizator
Înțelegeți ce doriți, nu mi se pare că aveți cunoștințe juridice sa vă dați cu părerea. E irelevant daca vânzătorul se afla in tara sau nu, exista transfer bancar. Extrasul de carte funciara dovedește că vânzătorul este proprietarul bunului, prin urmare e datoria vânzătorului să plătească. Notarul a fost in contact cu ambele părți. Final de discuție!

raluk0207 a scris:

După cum ați afirmat, vânzătorul nu e în țară.
Cine a obținut programarea la notar?
Acum, înțeleg ca va așteptati cumva sa le plătească notarul din buzunarul propriu...
Sunt 2 extrase, care însumează marea taxa de 80 lei.

Ba am foarte multe cunoștințe juridice. Iar discuția de față nu este de natura juridică, ci pecuniara.
Și da, e relevant cine a inițiat programarea, cine a discutat cu notarul cum și când. Ca voiați draft... Și in mod insinuant, căutați și țap ispășitor, vezi Doamne s-a grăbit notarul, deci e vina lui, deci el sa plătească.
Dvs ce doriți? Sa nu plătiți și cumva sa se descurce notarul cu ăla care e plecat. Ah, iar dacă nu dă de el sau nu mai vine, nasol! Sa plătească notarul.
Țeapă!
Clienți ca dumneata.. sa tot ai! De-aia notarii nu mai onorează nimic online și prin telefon si vor ca oamenii sa vina personal la sediul biroului, cu actele in original si pregatiti financiar sa îsi achite extrasele. Din cauza unor astfel de clienți.

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare-cumparare cu inscriere in cartea funciara privilegiul vanzatoarei Costina23 Costina23 Buna ziua, va rog mult sa ma sfatuiti cum e mai bine sa procedez. Urmeaza sa inchei maine un contract de vanzare-cumparare pt un apartament prin programul ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament fara probleme ulterioare starcopit starcopit Buna ziua! As dori sa achizitionez un apartament/ garsoniera in Buc. intr-un viitor previzibil. As dori sa aflu legat de acest fapt cum sa ma asigur eu, ... (vezi toată discuția)
2 cf teren si casa bia66 bia66 Buna ziua!Am un teren proprietate si o casa consruita pe acel teren insa am 2 cf-uri unul pe casa si altul pe taren;imi spuneti va rog frumos daca trebuie ... (vezi toată discuția)