avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Buna seara! Oare se mai poate face ceva in urmatoarea ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Buna seara! Oare se mai poate face ceva in urmatoarea situatie? ...

Buna seara! Oare se mai poate face ceva in urmatoarea situatie? Am circulat astazi, 20.06.2024 pe linia 61 - validat card de calatori - control - totul in regula!
La intoarcere pe linia 90 - am urcat si am validat cardul facandu-se transferul pe aceasta linie, control dupa cateva minute - inmanaez cardul si ma anunta domnul ca nu l-am validat, i-am explicat ca am schimbat linia, se uita mai atent, expirase de 4 minute si se considera nevalidat, m-a rugat sa fiu mai atenta la timpul estimat, i-am cerut iertare ca nici macar nu am vazut si ca pot valida, parea ca a inteles situatia, a intervenit si o doamna (probabil trecuse prin situatie asemanatoare), monent in care colegul imi cere actul de identitate pentru a verifica daca am mai avut amenzi - asa s-a exprimat (eu naiva si de buna credinta l-am dat).
- Amenda! Imi spune pe un ton ironic, sa nu zic badjocoritor!
Am inceput sa tremur, nu din cauza amenzii si din cauza situatiei!
- L-am rugat sa se legitimeze, sa imi ofere chitanta, nu stiu ce ar mai fi fost necesar, insa a refuzat categoric oferindu-mi un card de suprataxa valabil in ziua curenta!
I-am spus ca desi sustine ca este legal mi se pare nedrept cum a procedat si apoi s-a asezat linistit pe scaun si nici nu ma mai asculta! Au continuat sa urce o multime de oameni la urmatoarea statie, i-au vazut dar nu au mai verificat pe nimeni, aceeasi multime a coborat imediat ce i-au vazut pe domnii controlori la urmatoarea statie nevalidand nimic pentru calatoria cu troleul!
- I-am spus politicos domnului ca fix acest lucru este revoltator, ori este lege pentru toata lumea ori sunt selectivi… nici nu mai rapsuns!
- La urmatoarea statie au urcat 2 persoane care nici macar nu au avut intentia de a valida cardurile, a venit la ei si i-a atentionat sa valideze ca vor bloca pentru control! Atunci a scos unul telefonul sa dea sms si celalalt o cartela… asa se procedeaza!?
Am doar un numar de controlor prin care a spus ca poate fi identificat cand depun contestatie….
Contestatie nu cred ca are sens pentru ca vor spune ca a fost legal cel mai probabil, dar o plangere la Ratb tot as dori sa fac pentru ca domnul a fost foarte arogant, mi s-a parut bataie se joc pentru ca eu am fost amabila… Pot sa fac ceva, va rog?

Alte discuții în legătură

Amenda ratb m2diana1 m2diana1 Buna ziua. Ieri am primit o amenda pe linia 336 pentru ca aparatul arata card nevalidat, desi eu am validat cardul si mi s-au retras bani de pe card. I-am ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda ratb klement klement Caut un sfat avizat In urma primiri unei contraventii pentru circulare pe RATB fara card validat mi s-a intocmit un proces verbal complet, ( agent ... (vezi toată discuția)