avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua, Urmează să fiu detașată în cadrul uni ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua, Urmează să fiu detașată în cadrul uni serviciu ...

Bună ziua,

Urmează să fiu detașată în cadrul uni serviciu din Primăria x a două oară deși la ultima detașare mi am exprimat dezacordul pentru o viitoare detașare și din acest motiv pentru că eu nu mi-am dat acordul scris pentru o nouă detașare a fost obligată/forțată o altă colegă căreia inițial i s-a spus că v-a sta 4 luni și ulterior urmând alt an s-a trezit cu o altă detașare de 6 luni și acum nici bine nu a plecat din cadrul serviciului că i s-a spus că se vor revedea peste 6 luni, ceea ce mi se pare strigător la cer. Conform Codului Administrativ, eu fiind funcționar public, nu am posibilitatea să refuz neaflându-mă în situațiile menționate. Menționez faptul că în cadrul serviciului respectiv există și persoane care au altfel de studii decât cele de asistență socială și întocmesc anchete (acesta fiind motivul prin care s-a argumentat mutarea mea), de la ultima detașare s-a realizat o reorganizare și se puteau prelua oameni în serviciul respectiv, exista posibilitatea transformării postului din principal în superior prin anunțarea ANFP -ului din cunoștințele mele (motivul detașării ar fi că sunt foarte puține persoane pe funcția de principal și din acest motiv am fost nominalizate eu și colega mea), de asemenea mă simt într-un fel discriminat pentru încă o numire că eu n-am copii, deși îmi doresc acest lucru și tot mutatul ăsta mă scoate din minți, fiind dispusă chhiar să mi dau demisia numai să nu plec la acel serviciu, motivele fiind unele strict de activitatea care se defășoară acolo și mai ales de faptul că eu m-am angajat în altă instituție și nicdecum unde sunt trimisă. Aș dori să refuz această detașare și punctual doresc să mă lămuriți:
- între ce insituții se poate face detașarea? Mă refer la faptul că spre exemplu tu Primărie poți să iei un om dintr-o altă insituție care se afl în relație de subordonare cu tine? Legea lasă loc de interpretări
- de când mi se comunică dispoziția și o iau la cunoștință cu am primit un exemplar dată și semnătură aceasta își produce efectele. Să înțeleg din această frază că spre exemplu azi am semnat-o mâine merg la serviciul respectiv?
- dacă vreau să refuz și redactez acest refuz și îl înmânez o să o fac exact din servicul unde am fost trimisă? Această întrebare se leagă de cea de sus.
- și ce aș putea să fac că să mă apucăr fără a fi nevoită să-mi dau demisia, deși în ultimă instanță probabil asta o să se întâmple.
Mulțumesc anticipat pentru eventualele răspunsuri!