avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1103 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua, Vineri am consumat niste canabis si ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua, Vineri am consumat niste canabis si metamfetamine ...

Buna ziua, Vineri am consumat niste canabis si metamfetamine la o petrecere doar ca sambata seara ma oprit politia si am iesit pozitiv la ele iar acuma daca ies si la sange ce se poate intampla mai departe? Mai vad permisul inapoi..7 ani fara incidente si amenzi si uite unde am ajuns pentru o zi distractie.
Cel mai recent răspuns: 12345user12345 , utilizator 23:02, 19 Iulie 2024
Codul penal:

Art. 336: Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe
(1)Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.
(2)Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana, aflată sub influenţa unor substanţe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere.
(3)Dacă persoana aflată în una dintre situaţiile prevăzute la alin. (1) şi (2) efectuează transport public de persoane, transport de substanţe sau produse periculoase ori se află în procesul de instruire practică a unor persoane pentru obţinerea permisului de conducere sau în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Va implor din tot sufletul meu sa imi raspundeti sincer..ma duc la puscarie? nu am mai avut niciodata probleme cu legea in 6 ani de permis si am lucrat ca nebunul timp de6 ani de cand am terminat liceul, pentru a dezamagi pe bunici care practic sun parinti care mau crescut. Inainte cand auzeam pe cineva ca s a sinucis spuneam ca ce slab si ce prost ca orice cale are rezolvare dar abia acum inteles sentimentul, situatia si starea care te termina pe zi ce trece.
Ultima modificare: Luni, 24 Iunie 2024
MarianPavel, utilizator
Bună dimineața! Căutați un avocat bun specializat în penal. Nimeni nu poate ghici de acum ce va decide judecătorul. Este o mare probabilitate să primiți o condamnare cu suspendare și termen de supraveghere. De asemenea vi se va anula permisul de conducerea. Un avocat bun vă poate ajuta să obțineți o condamnare cât mai mică. Strategia de apărare depinde de actele concrete ale dosarului. Dacă veți merge pe recunoaștere, pedeapsa se ia după scăderea unei fracții de 1/3 din limitele de pedeapsă. Dacă mai găsiți niște circumstanțe atenuante mai beneficiați de o reducere . În situația în care gândurile de care vorbeați vă copleșesc, este bine sa va adresați unui psiholog sau chiar unui psihiatru. Depresia este o boală care se poate agrava f repede cu recuperare f greoaie. Nu va fie rușine sa cereți ajutor de la specialiști.
Salut, Dar daca imi anuleaza permisul, pot sa dau dupa de permis sau primesc si-o penalizare pana cand pot sa dau de permis? iar daca pot sa dau se va vedea in cazier de ce mi a fost anulat permisul?sau nu exista nici o sansa sa nu imi fie anulat deoarece nu am mai avut incidente cu politia. Imi mai puteti spune daca va rog aproximativ ce suma de banii trebuie sa strang pentru avocat+ proces? Iar gandurile de sinucidere nu pot disparea din moment ce depind de permis+ ce va spune lumea ca va afla mai ales ca stau la sat si toti ma stiau de baiat bun si respectos...am strigat si imaginea familiei sunt o dezamagire si nu vreau sa fiu o povara. Doctorul care m a evaluat a spus ca sunt brici si ca n am nimic...
Bună dimineata! Din păcate, în caz de condamnare, permisul se anulează obligatoriu. Conform noilor modificări aduse prin Legea 172/2024 , permisul poate fi anulat pentru o perioadă cuprinsă între 1 an și 10 ani. In cazier se va vedea o perioadă condamnarea și fapta pentru care ați fost condamnat. Nu stiu cât ar costa un avocat, dar puteti cere unul din oficiu în cazul in care nu vă permiteți unul plătit de dumneavoastră. Nu sunteti o dezamăgire. Ati făcut o greșeală și veți plăti pentru asta destul de scump, însă nu e un final de drum ci o lecție de viață. In ceea ce privește cuantumul unei eventuale condamnări ( nu stim încă dacă se va a junge acolo) v-am dat cateva exemple de posibile reduceri ale limitelor de pedeapsă. Nu vreau să vă sperii și mai tare, dar, dacă rezultatul analizelor iese pozitiv, e posibil să fiți cercetat și pentru consum de droguri de risc și mare risc. Doctorul care v-a evaluat la spital a făcut mențiunile respective cu privire la momentul in care v-a consultat. Gândurile de care discutam bănuiesc că au apărut ulterior și se pot agrava destul de rapid. Sfatul meu rămâne valabil. Sunt specialiști care vă pot ajuta. Mergeți întâi la un psiholog și, dacă vă va recomanda și o vizită la psihiatru, trebuie să mergeți pentru binele dumneavoastră și al familiei dumneavoastră.

Alte discuții în legătură

Curiozitate consecințe consum marijuana la volan Mihai28476w6 Mihai28476w6 Ce consecinte sunt daca esti oprit de poliție si ai consumat marijuana (oprit la volan ) multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Permis retinut Soppyy30 Soppyy30 Buna seara sotului meu i-a fost retinut permisul in luna Decembrie ziua 31 din cauza alcoolului.A Avut 0.79 in aer si in sange a fost 1.30 si la a doua proba ... (vezi toată discuția)
Conducere in stare de ebrietate adiadrian24 adiadrian24 Buna ziua, as dori sa stiu ce se poate intampla in cazul in care am fost oprit de politie in stare de ebrietate cu o alcolemie mai mare de 0,50 in aerul ... (vezi toată discuția)