avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Probleme viza de munca in Romania pentru cetatean ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Probleme viza de munca in Romania pentru cetatean indian

Buna ziua, va scriu deoarece am un prieten indian care are o problema cu un dosar pentru obtinerea vizei de munca si nu stie cum sa procedeze. Dosarul a fost depus de un angajator roman si toate actele erau valabile cand au fost depuse.
A avut 2 prezentari la ambasada Romaniei din India, prima data l-am insotit si am intrat cu el pentru a-l ajuta in comunicarea cu persoana de la ghiseu, spre urmare sunt martora la evenimentele de mai jos.
Prima problema pe care am intampinat-o a fost ca nu s-a generat formularul D (Visa application form) cu codul pentru dosar, probabil dintr-o eroare de sistem, si persoana de la ghiseu initial nu a vrut sa il genereze pentru a putea continua procesul. A doua situatie a fost, ca am intrebat persoana de la ghiseu, daca trebuie eliberat un nou cazier, aratand data pe cazierul pe care il aveam, si ne-a spus ca NU. Insa, la a doua prezentare, i-a respins dosarul deoarece cazierul era mai vechi de 6 luni. De asemenea, programarea pentru interviu a fost stabilita la mai mult de 4 luni dupa depunerea solicitarii. Adaug si faptul ca cetateanul indian a fost tratat sub orice critica, si as vrea sa mentionez revenind la formularul D, ca desi a explicat situatia de mai sus, a fost scos afara, si abia cand am intrat eu, persoana de la ghiseu a generat formularul.
In momentul de fata, au trecut 6 saptamani si nu avem raspuns pentru dosar, nu poate ridica pasaportul desi are nevoie de el. Am scris si sunat peste tot (MAE Romania, ambasada Romaniei din India) macar sa poata merge sa ridice pasaportul, dar nu ne raspunde nimeni.
As avea cateva intrebari, va rog mult daca puteti ajuta cu orice informatie,
- este legal ca s-a stabilit interviul la mai mult de 90 de zile de la depunerea cererii?
- se poate contesta decizia pentru dosar dupa ce o primeste sau nu are rost? - in baza faptului ca a primit informatii eronate despre cazier(scrie pe site despre valabilitate, insa la data depunerii actelor cazierul era valabil si reamintesc ca programarea pentru interviu s-a facut la mai mult de 4 luni dupa depunere)
- are rost sa mai depunem o data actele pentru viza sau ne vom lovi de aceeasi situatie clara de rea vointa cel putin? Daca are rost, ce masuri sa luam pentru a avea documentele impecabile, la cine putem sa apelam in acest sens?
Multumesc,
Cu stima,
Anca Iova
Ultima modificare: Duminică, 23 Iunie 2024
Anca Iova, utilizator