avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Proiect instalatie de gaz pierdut
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Proiect instalatie de gaz pierdut

În vederea verificării instalației de gaz din locuință tatălui meu am solicitat proiectul instalatiei de gaz la firma care a făcut instalația. Aceasta afirma ca l-a "arhivat în saci în 2020-2021" și ca nu mi poate da proiectul, ca ar trebui sa fac reconstituire. Instalația a fost făcută acum 2 ani, cu toată documentația aferenta. Din păcate, în momentul decesului tatălui meu, documentația respectiva "s-a pierdut" din apartament. Întrebarea, în final este: Pot obliga firma care a făcut instalația sa îmi dea o copie după proiectul fără sa plătesc încă o data acea schiță? Firma pare foarte relaxata și-mi zice ca oricum e doar un desen și ca lasă că rezolva tehnicianul și fără proiectul și "ne intelegem". Eu as vrea, totuși, sa am acest proiect de care știu ca exista deja (l-am prezentat firmei care a făcut verificarea la centrala).
Cel mai recent răspuns: PKMLS , utilizator 17:03, 1 Iulie 2024
Firma va poate da o copie dupa proiect, doar contracost. Nu ii puteti obliga altfel.
Evident ca ar fi fost contra-cost. Dar ei mi-au spus ca "Doamna, practic e maculatura si am aruncat-o in saci, va facem verificarea asa, ca oricum e doar o schita". Eu vreau sa am proiectul si din cate stiu, ei sunt obligati sa detina un exemplar si, la nevoie, sa imi furnizeze o copie (asa mi-au transmis Engie si Distrigaz Sud), cei cu care am contract, respectic furnizorul de gaze. Iar eu vreau sa stiu daca nu sunt obligati sa "scoata din saci". Si la firma mea se arhiveaza documente, dar niciodata in saci "pentru ca ar fi maculatura". Nu or exista norme de arhivare a documentelor... daca aveti idee?
Faceti cerere scrisa, o inregistrati la firma care a intocmit proiectul. Mentionati ca veti plati costurile.
In alta ordine de idei. Tatal dvs. a primit un exemplar, deci firma s-a achitat de obligatia legala. Ca s-a pierdut proiectul este o alta discutie. Se pot intampla multe cu arhiva unei firme, ca sa ne referim la obligatia de a pastra exemplarul original. Si daca nu mai este de gasit, legea nu spune ca cel care a intocmit proiectul va fi pedepsit intr-o forma sau alta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa fi existat si AC si sa gasiti la primarie proiectul. Oricum, cred ca va cramponati de un lucru irelevant, nu se uita nimeni pe proiect, mai bine aveti grija sa aveti toate elementele de siguranta in stare buna, teava, electrovalve etc. Nu aveti ce sa faceti cu proiectul.
Si daca instalatia nu corespunde cu proiectul, cum faceti? Modificati?
Mai este firma de distributie gaz care trebuie sa aiba si ea proiectul.
Ultima modificare: Luni, 24 Iunie 2024
Liliana Gradinaru, Avocat
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util

Liliana Gradinaru a scris:
Mai este firma de distributie gaz care trebuie sa aiba si ea proiectul.

Asa este, firma distribuitoare are chiar tot proiectul - adica nu numai o schita acolo...
Deci, mergeti la firma distribuitoare (cei care v-au efectuat lucrarea, stiu mai bine unde sa va trimita - ba chiar ar putea ei sa faca un mic efort,,,) explicati ce doriti si poate va ajuta.
Succes!