In luna septembrie 2021 am oferit suma de 20 000 lei sub forma de imprumut catre un prieten. Imprumutul s-a facut pe baza unui proces-verbal in dublu exemplar, scris la calculator si semnat de ambele parti in care espte prevazut termen de rambursare un an. De atunci imprumutatul tergiverseaza restituirea sumei si poarta cu mine discutii interminabile pe telefon cat si prin aplicatiile de comunicare prin care tot incearca sa amane restituirea imprumutului .
Ce pot face in aceasta situatie. ? Care este cea mai simpla metoda de a recupera imprumtul.? Ce trebuie sa fac eu in continuare, un sfat va rog! Am obosit sa port discutii interminabile cu imprumutatul, sunt disponibil si sa deleg pe altcineva sa se ocupe de acest caz. Va multumesc pentru ajutor.
Nu aveti alta varianta, decat sa-l dati in judecata.
Angajati un avocat, pentru a se ocupa de toate formalitatile legale.
Atentie la termenul de prescriptie!
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Termenul de prescriptie e de 3 ani și curge de la data scadentei. Trimiteți-i o notificare prin avocat, poate se sperie și plateste.
Poate va intelegeti pt plata în rate, tot ar fi ceva.
În caz de judecata, sper c aveti ce sa ii luati.
Dacă aveați contractul.incheiat în forma autentica varianta simpla era sa mergeți direct la executor.In cazul dvs avand un insris sub semnatura privata singura varianta e instanta..