Buna ziua! Vreau sa ii execut unei rude instalatia electrica la casa. Sunt autorizat de catre ANRE pentru executii instalatii electrice doar ca inca nu am o firma infiintata. Mentionez ca nu o sa execut lucrarea contra cost dar imi fac griji de un eventual control si ce consecinte ar avea. Ma puteti ajuta?
Cu ce vă putem ajuta ? Nu aveți deocamdată nici o problemă. Faceți lucrarea și gata, nu controlează nimeni ce e în casa ta, doar proprietarul e răspunzător. E instalație de utilizare proprie, poți s-o faci și singur.
Fiscul nu va crede ca faceti o lucrare fara minim de venit.
Nu este nevoie neaparat de firma inregistrata la Registrul comertului. Puteti declara venitul ca PFI la ANAF si sa fiti impozitat si taxat.
da ca si PFI trebuie sa depun anumite acte inainte, ca sa fiu recunoscut ca si PFI nu? Sau doar declar ca am avut un venit X din activitatea Y si sa ma impoziteze pe acea suma?
Se face declaratie de venit prezumat, la inceperea lucrarilor/ incasarea venitului. Se impoziteaza si taxeaza, iar la sfarsitul anului fiscal se face reglarea.
Puteti executa lucrarea din moment ce sunteti electrician autorizat ANRE.
E treaba dv daca faceti lucrarea gratis sau nu .
Daca este o casa noua in vederea obtinerii bransamentului electric va trebuie sa faceti si un dosar al instalatiei de executare ca re ii va trebui la realizarea bransamentului
Acum depinde ce grad sunteti si daca sunteti autorizat pe proiectare sau doar pe executie.