avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renovare acoperiș
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renovare acoperiș

Buna ziua!

Locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje cu pod, la etajul 4. In momentul in care am cumparat apartamentul nu am fost inspirata sa intreb daca la momentul construirii s-a ridicat podul cu autorizație. Podul a fost facut pe timpuri, fata autorizatie, fiecare de capul lui, sa nu le ploua in casa. Asa incat nu se poate pune problema de siguranta sau macar utilitate: permanent sunt probleme cu infiltratii. In orice caz, jumatate de bloc, adica scara alaturata a decis orin administratie sa dea acoperisul jos, sa puna izolatie. Ceea ce au si facut. Ca urmare, acum acoperisul de pe scara noastra are si mai putin stabilitate. Problema e ca pe scara noastra, locatarii nu sunt de acord pentru ca nu vor sa puna bani.

Care este baza legala prin care se iau astfel de decizii? Pot fi ei constransi sa participe? Stiu ca acoperisul si subsolul sunt spatii comune si fiecare apartament din boic trebuie sa puna bani.

In ideea in care podul poate fi umflat de vant, sa cada peste masini sau fereasca Sfantul sa omoare un om ori eu pot suferi daune: sa imi ploua in casa etc

Administratorul spune ca trebuie sa facem sedinta si pe baza de semnatura sa se stabilească daca se va da jos. Noi, locatarii de la 4 consideram cerem pana la urma sa intram in legalitate, sa il dam jos . Daca ceilalti nu vor fi de , putem stipula in procesul verbal asa ceva: cei care se opun, in cazul in care se intampla un eveniment nedorit(sa umfle vantul acoperisul sau imi va ploua in casa) ei sa suporte daunele?
Sau care e baza legala pentru a-i obliga sa participe la cheltuieli?

Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 27 Iunie 2024
VeronicaSavean, utilizator

Alte discuții în legătură

Locuiesc la etajul 4 din 4 intr-un bloc construit pe vremea lui ... noane noane Locuiesc la etajul 4 din 4 intr-un bloc construit pe vremea lui Ceausescu fara acoperis,tot in acea vreme pt.ca -mi ploua in casa am construit un acoperis din ... (vezi toată discuția)
Probleme grave cu terasa blocului tumi tumi LA MULTI ANI TUTUROR.asm si eu o problema cu terasa blocului in care locuiesc.locuiesc in com.1 decembrie ,ilfov,unde nu sunt constituite asociatii de ... (vezi toată discuția)
Acoperis bloc jenicaprod jenicaprod Este obligatoriu ca in cazul construirii unui acoperis la bloc, toti locatarii sa plateasca cote egale(cel de la ultimul etaj la fel ca cel de la parter)? ... (vezi toată discuția)