avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Alegere reprezentant salariati
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Alegere reprezentant salariati

Am o intrebare in legatura cu alegerea reprezentantilor salariatilor. Avem in firma un numar de persoane suficient de mare incat sa avem 3 reprezentanti ai salariatilor. Am consultat codul muncii sectiunea Dialogul Social si am vazut ca salariatii cu functii de conducere nu pot fi alesi ca reprezentanti ai salariatilor. Am vazut si ca nu au voie sa influenteze in nici un fel procesul de alegere a reprezentantilor, insa apare intrebarea daca in cadrul firmei pentru a fi desemnati acesti reprezentanti pot vota in procesul de alegere si persoanele care sunt salariati in functii de conducere, imi este greu sa inteleg din lege acest aspect.
Ultima modificare: Joi, 27 Iunie 2024
Eduard_stancu1999, utilizator
Cel mai recent răspuns: Eduard_stancu1999 , utilizator 13:17, 30 Iunie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, pentru a fi desemnati acei reprezentanti pot vota in procesul de alegere si persoanele care sunt salariati in functii de conducere.
Aici nu prea inteleg de ce nu intra in conflict aspectul acesta de neimplicare si neinfluentare a procesului de catre angajator, angajatorul este o persoana juridica, nu se manifesta direct ci printr-un reprezentant care este salariatul sau salariatii cu functie de conducere. De ce nu se considera ca influenteaza prin vot?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cum poate influenta prin vot ? Striga in gura mare votati pe X? .
Ultima modificare: Vineri, 28 Iunie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
Influenteaza rezultatul votului votand. Orice activitate si implicare in vot va fi o influenta. Mica, dar e.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu cred, asa se poate spune si de Presedintele tarii cand voteaza...