avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Bună ziua! Am următoarea situație: - dețin un ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Bună ziua! Am următoarea situație: - dețin un autoturism ...

Bună ziua! Am următoarea situație:
- dețin un autoturism cu care nu mai circul de 1 an și pentru care nu am RCA. Autoturismul este parcat în fața porții;
- acum câteva zile, vecinul de vis-a-vis, la ieșirea din curte cu mașina lui, mi-a acostat mașina;
- am făcut amiabilă fără a completa nimic la RCA al autoturismului meu. Am transmis documentele online spre firma asigurătorului vinovatului.
- După câteva zile, înainte de sosirea agentului asigurător, vecinul pleacă la muncă in străinătate (m-a anunțat din timp).
- agentul asigurător imi prezintă faptul ca, deoarece eu nu am RCA, probabil nu imi va fi aprobat dosarul de dauna.
- După 1 saptamana primesc email de la firma de asigurări cum ca avizarea dosarului de daune, prin completarea formularului de constatare amiabila nu îndeplineste procedura ințelegerii amiabile și că să le transmit documentele eliberate de autoritati in vederea analizarii si solutionarii dosarului de daune.
- Am mers la poliție in vederea obținerii unei hârtii care să satisfacă cerințele asigurătorului. Poliția a spus că nu imi poate elibera nimic până când ambii șoferi nu se prezintă la politie, cu autoturismele, să dea declarații în fața unui polițist despre eveniment. Le-am prezentat faptul că vinovatul este plecat la muncă in strainatate dar nu am rezolvat nimic.
Aceasta este pe scurt situația mea și nu știu ce rezolvare să găsesc.
Am de la vinovat toate documentele: copii CI, talon mașină, asigurare dar fără de folos.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Iunie 2024
teddybartis, utilizator

Alte discuții în legătură

Refuz despăgubire casco Kst21 Kst21 Buna ziua , va prezint urmatoare situatie, in care solicit ajutor. Sotia a lovit o masina parcata pe strada. Autoturismul parcat nu deține asigurare polita ... (vezi toată discuția)
Accident rutier valentinnacu valentinnacu Buna seara.Am o nelamurire daca ma puteti ajuta, va rog: Ma deplasam pe strada X (asta insemnand in parcare) pentru a-mi parca masina, in loc amenajat parcarii ... (vezi toată discuția)
Dauna autoturism parcat buna ziua , as dori sa cer o părere ... Evamar Evamar Dauna autoturism parcat Buna ziua , as dori sa cer o părere despre avarierea cu intenție a unui autoturism parcat în dreptul curții ,de către un vecin ... (vezi toată discuția)