avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Loc de veci - Partaj voluntar - Interdictie ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Loc de veci - Partaj voluntar - Interdictie inmormantare

Buna ziua, tatal meu care a decedat zilele acestea a primit de la bunicul meu locul de veci prin contract de partaj voluntar inca din anul 2005 dar la Administratia Cimitirelor figureaza pe numele bunicului, fiindu-ne interzis sa ne inmormantam tatal pana nu mergem la notar pentru a rascumpara locul de veci.

Astazi am gasit HOTĂRÂREA NR. 482 DIN 28.11.2023 [1] care la art 24 alin 2 prevede ca "[...] In acest loc pot fI înmormântaţi titularii dreptului de folosinţă, soţul/ soţia şi rudele acestuia pană la gradul de rudenie IV, precum si alte persoane cu consimţământul expres al titularului. [...]"

Eu din acest articol intelg ca este necesar consimtamantul titularului (care in acte este tatal, dar la Administratie este bunicul) doar in cazul inmormantarii altor persoane.

Ma poate lamuri cineva daca functionarul interpreteaza gresit hotararea si suntem pusi pe drumuri degeaba?

[1] [ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 1 Iulie 2024
IlieBC, utilizator

Alte discuții în legătură

Loc de veci- cedare, concesiune, donatie.... alexandru andra alexandru andra Buna ziua Acum 8 ani am inmormantat tatal intr-un loc de veci al unei cunostinte care este mostenitoarea gropii respective. Acum dupa atata timp vreau sa ... (vezi toată discuția)
Taxa concesiune loc de veci morenamaria morenamaria buna seara.va rog ajutati-ma incotro sa ma indrept si de ce acte am nevoie in situatia urmatoare: in Cluj-Napoca (de unde am plecat ) exista in Cimitirul ... (vezi toată discuția)
Loc de veci ghencea civil alexandru57 alexandru57 Am o mostenire inca nedezbatuta in urma mortii tatalui si a fratelui meu,care consta in doua locuri de veci in cimitirul ghencea civil.trebuie sa ma prezint ... (vezi toată discuția)