avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 341 soluții astăzi

Joi, 10 aprilie, are loc evenimentul: Diurne 2025 - Regimul fiscal și juridic al indemnizațiilor pentru munca în deplasare. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua. Tocmai am fost anunțat de către un coleg ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua. Tocmai am fost anunțat de către un coleg de la ...

Bună ziua.

Tocmai am fost anunțat de către un coleg de la locul de muncă că va trebui sa semnez un adițional cum că mi se schimba "Business / Service Line" din Integration in QA. Am discutat cu alți colegi care au trecut din QA in Cloud Operate însă nu li s-a dat să semneze nimic. Menționez că încă nu am primit acel adițional să-l semnez dar urmează. Știe cineva ce efecte juridice are un astfel de act (poate dpdv al perioadei de probă care s-ar putea reseta, eu lucrez de 3 ani aproape)? A mai întâlnit cineva așa ceva ?

Îmi ridica un semn de întrebare deoarece proiectul actual mi se termina la finalul lunii Iulie 2024 și compania la începutul anului a făcut mai multe disponibilizări. Acum sunt peste 10 oameni pe bench și urmează să intru și eu. Sunt suspicios.

Zi bună și mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 3 Iulie 2024
ionut_boss1989, utilizator
Cel mai recent răspuns: ionut_boss1989 , utilizator 15:24, 8 Iulie 2024
Orice modificare a unuia dintre elementele c.i.m. in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, anterior producerii modificarii, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare este prevazuta in mod expres de lege sau in contractul colectiv de munca aplicabil.

Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor si , prin excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de Codul Muncii.

Salariatul poate fi supus la o noua perioada de proba in situatia in care acesta debuteaza la acelasi angajator intr-o noua functie sau profesie ori urmeaza sa presteze activitatea intr-un loc de munca cu conditii grele, vatamatoare sau periculoase. In acest caz, pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
In actul adițional sunt obligați de lege sa specifice că va fi o noua perioadă de probă având în vedere că vor modifica Service Line-ul și voi trece pe QA (ceea ce am făcut înainte in cadrul firmei).?

Sau daca nu se specifica tot va fi o noua perioadă de probă ?

Încerc să înțeleg care e procedura.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Iulie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
In actul Aditional pot insera si o noua perioada de proba ... in caz contrar, nu va sunt aplicabile prevederile privind incetarea c.i.m. pe durata perioadei de proba.

====
Nu mai citati raspunsurile. Apasati direct RASPUNDE.
Cam așa sună actul adițional (am omis anumite detalii de început și final)

...

Părțile, in temeiul art 17 alin. (5) si al art 41 alin. (1) din legea 53/2003 privind Codul Muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare, au convenit modificarea Contractului, după cum urmează:

Art. 1. Pct 1 de la Lit. E. Locul de muncă se modifică și va avea următorul conținut:

Activitatea se desfășoară în cadrul departamentului X (omit numele real), sub departamentului Y de la sediul social al Angajatorului (pipera ....etc).
Salariatul este alocat centrului de cost X-Testing (omit denumirea). Părțile convin expres că Angajatorul poate modifica centrul de cost in cadrul căruia este alocat Salariatul, fără a fi necesar acordul prealabil al Salariatului in acest sens

Art 2. Dispoziții finale

Toate celelalte prevederi ale Contractului rămân nemodificate și pe deplin aplicabile.

Prezentul act adițional s-a încheiat astăzi 28.06. 2024 in doua exemplare, originale, câte un exemplar pentru fiecare Parte, urmând să-și producă efectele începând cu data de 1.07.2024.

Angajator Salariat.

Tot în același document este și Fisa Postului pentru funcția mea de QA.


....

Întrebarea mea, neavând cunoștințe juridice, se resetează in acest caz perioada de probă? Menționez că mi-am desfășurat activitatea ireproșabil in ultimii 3 ani și nu as dori ceva surprize juridice....Sunt puțin suspicios și e mai bine să întreb înainte de a semna având în vedere că nu cunosc legislația.

Va mulțumesc anticipat tuturor care și-au rupt din timpul personal pt a-mi răspunde la întrebare.
Nu se pune probleme unei noi perioade de proba .. perioada de proba ca sa-si produca efecte trebuie inserata in c.i.m./actul aditional care mentioneaza ca , salariatul debuteaza la acelasi angajator intr-o noua functie sau profesie ori urmeaza sa presteze activitatea intr-un loc de munca cu conditii grele, vatamatoare sau periculoase.