avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Bună ziua.sunt însărcinată în 10 săptămâni. am ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Bună ziua.sunt însărcinată în 10 săptămâni. am anunțat ...

Bună ziua.sunt însărcinată în 10 săptămâni.am anunțat angajatorul prin scrisoare medicala de sarcina.medicina muncii mi-a refuzat riscul maternal,reducandu-mi programul la 6 ore pe zi,doar ture de zi,schimbandu-mi locul de munca cică cu condiții mai bune,adică la vagoneti unde temperatura depășește 30°.as putea sa primesc risc maternal din alta parte?
Ultima modificare: Miercuri, 3 Iulie 2024
Teodorescu Ramona, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:03, 4 Iulie 2024
Dreptul la concediul de risc maternal se acordă în condiţiile prevăzute de OUG nr. 96/2003 privind protecţia maternităţii la locurile de muncă, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 25/2004, cu modificările şi completările ulterioare.
Conform legii, concediul de risc maternal se emite de catre medicul specialist ginecolog sau de catre medicul de familie, daca acestia constata caa exista un risc pentru mama si/ sau fat. Acestia nu emit recomandari medicale pentru acordare concediu de risc medical.
Medicul specialist de medicina muncii care cunoaste riscurile profesionale existente la locul de munca, a procedat corect si a facut recomandari angajatorului. Recomandarile acestuia sunt obligatorii pentru angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua!intampin urmatoarea problema.sunt însărcinată in ... MihaelaBb97 MihaelaBb97 Buna ziua!Intampin urmatoarea problema.Sunt însărcinată in 23 de saptamani si la sfatului medicului ginecolog am incercat sa intru in risc maternal. Am fost ... (vezi toată discuția)
Risc maternal. Constantin Ionela Constantin Ionela Am 31 de ani sunt insarcinata in 5 luni am fost la doct ginecologa si mia scris sa merg la medicina munci sa imi dea riscul maternal lucrez la birou 8,10 ore ... (vezi toată discuția)
Concediu de risc maternal Ale.xa Ale.xa Buna ziua! Sunt insarcinata in 12 saptamani si datorita unui diagnostic de amenintare de avort am primit de la medicul specialist ginecolog scrisoare medicala ... (vezi toată discuția)