avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carte de munca

in perioada oct 2008-dec 2009 am lucrat ca si agent comercial la o firma de distributie in Bucuresti. La incetarea activitatii am solicitat cartea de munca si am tot fost amanata pana la momentul in care mi se spune ca nu se gaseste si ca de vina este fosta contabila.Daca am cerut o adeverinta pt a merge la itm au spus sa mai astept ca poate se va gasi. Tin sa mentionez ca numai eu si un coleg suntem in aceasta situatie celelalte carti de munca exista. Ce pot sa fac?
Cel mai recent răspuns: mioarapetre , utilizator 19:03, 5 Februarie 2010
adresati-va ITM-ului cu o cerere pentru ca, in baza raportarilor facute de angajator, sa va fie reconstituita perioada in cauza.
Va multumesc! Dar daca mi se va spune de la Itm ca nu se mai afla la ei cartea de munca?
Daca nu se mai afla carnetul de munca la ITM, nu aveti alta solutie decat sa-l declarati pierdut si sa incepeti reconstituirea acestuia.
Dupa ce-l dati pierdut la Monitorul Oficial va trebui sa luati legatura cu fostii angajatori, daca exista mail multi si sa le solicitati adeverinte pentru perioadele in care ati lucrat la dansii.
Iar daca o partea din firmele la care am lucrat nu mai exista am pierdut totul din urma(vechime si celelalte drepturi)?
Decret nr. 92/1976 privind carnetul de munca
Art. 9. - (1) In caz de furt, pierdere sau distrugere a carnetului de munca, se va elibera celui in cauza un carnet de munca duplicat, de catre ultima unitate la care acesta a lucrat sau lucreaza. Daca ultima unitate a fost supusa reorganizarii, duplicatul se va elibera de catre unitatea care detine scriptele unitatii reorganizate.
(2) Eliberarea duplicatului in caz de furt sau pierdere a carnetului de munca, se face numai dupa publicarea pierderii acestuia in Buletinul Oficial al Republicii Socialiste Romania.


Alte discuții în legătură

Bună ziua în cazul în care cartea de muncă a fost pierdută,cum ... Alexandra.Lavinia Alexandra.Lavinia Bună ziua în cazul în care cartea de muncă a fost pierdută,cum se poate recupera? (vezi toată discuția)
Reconstituire carte de munca ancarapan ancarapan Am un prieten care se apropie de pensie.Cartea lui de munca a fost pierduta de unul din angajatorii anteriori. Acum lucreaza in strainatate,dar are nevoie de ... (vezi toată discuția)
Carte de munca Maria.ro Maria.ro Unde as putea să mă adresez pentru a scoate duplicat după cartea de muncă? (vezi toată discuția)