avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua Sunt in concediu de cresterea copilului (mai ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua Sunt in concediu de cresterea copilului (mai am pana ...

Buna ziua

Sunt in concediu de cresterea copilului(mai am pana in ianuarie 2025) si acum 3 luni angajatorul a promovat alt angajat pe postul meu(manager -functie de conducere).

Doresc sa intreb daca este legal!?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:41, 6 Iulie 2024
Da, este legal ..nu are nicio interdictie de a promova pe cineva cat timp dvs sunteti in CCC. Va fi raspunderea/problema lui cand veti reveni din CCC la munca.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Iulie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic

Buna ziua

Multumesc pentru raspuns.
Totusi,nu inteleg cum este "perfect legal" dar in acelasi timp este "problema lui" atunci cand ma reintorc la munca.
Daca este legal,nu ar trebui sa fie nici o problema pentru el atunci cand revin.
Sper ca poate cineva sa clarifice contradictia asta .
Multumesc

Da, este legal ..nu are nicio interdictie de a promova pe cineva cat timp dvs sunteti in CCC. Va fi raspunderea/problema lui cand veti reveni din CCC la munca.

Niciun act normativ nu-i interzice sa promovoze personal in fucntii de conducere.

La revenirea dvs din CCC, aveti dreptul de a va întoarce la ultimul loc de muncă sau la un loc de muncă echivalent, având condiţii de muncă echivalente şi, de asemenea, de a beneficia de orice îmbunătăţire a condiţiilor de muncă la care ar fi avut dreptul în timpul absenţei.

Reluarea activitatii se va face in baza aceluiasi contract individual de munca, angajatorul emitand o decizie de incetare a suspendarii c.i.m. si de reluare a activitatii.
Buna ziua

Stiu asta ,problema este ca atunci cand ma intorc la munca o sa fim 2 sefi :).Teoretic acum ocupam amandoi aceasi functie.

Cornel Vasile a scris:

Niciun act normativ nu-i interzice sa promovoze personal in fucntii de conducere.

La revenirea dvs din CCC, aveti dreptul de a va întoarce la ultimul loc de muncă sau la un loc de muncă echivalent, având condiţii de muncă echivalente şi, de asemenea, de a beneficia de orice îmbunătăţire a condiţiilor de muncă la care ar fi avut dreptul în timpul absenţei.

Reluarea activitatii se va face in baza aceluiasi contract individual de munca, angajatorul emitand o decizie de incetare a suspendarii c.i.m. si de reluare a activitatii.

În prezent NU ocupați nimic la angajator, nu aveți loc de muncă temporar, nici teoretic și nici practic.
La angajator era strict necesar să fie un angajat pe această funcție ca să funcționeze compania.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Iulie 2024
Dapix, utilizator