avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua. Recomandata trimisa de politia locala in ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua. Recomandata trimisa de politia locala in casuta postala

Buna ziua

Am avut o situatie acum o saptamana cand a trebuit fortat de situatie intr-o seara sa arunc la gunoi niste troace era duminica seara tarziu (urma luni sa sun la serviciul salubrizare). Cineva m-a reclamat, iar dupa 30 de minute a venit un echipaj de la politia locala si mi-a cerut numele prenumele si numele parintilor. Ciudat... Apoi au scris pe o agenda de-a lor. Ieri am primit la cutia postala un aviz sa ma duc la posta sa ridic o recomandata. Va trebui sa ma duc luni sa vad despre ce e vorba. Oare ce sa fie? Credeti ca este amenda totusi? Ma gandesc ca daca era amenda ma amenda pe loc. Ce parere aveti? (stiu, voi vedea luni si revin cu informatii). Ce poate sa scrie in acea recomandata, sau doar avertisment.
Ultima modificare: Duminică, 7 Iulie 2024
knight, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 22:49, 8 Iulie 2024
In plicul de la posta, exista posibilitate sa va fie comunicat [procesul-verbal de sanctionare.
Ultima modificare: Duminică, 7 Iulie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
În care este specificată amenda sau doar procesul verbal de sancționare și avertismentul. Pentru că la fața locului nu mi a dat nicio amendă nici nu s a pus problema asta
Cand ridicati plicul de la OP va veti lamuri cu siguranta. Daca nu ridicati plicul timp de 30 de zile si primiti avize repetate in cutia postala, acesta se retrimite la expeditor. Urmarea: tot primiti o amenda contraventionala care se regaseste in situatiile de la taxe si impozite, la primarie. Cand veti dori ceva de la primarie (inclusiv la plata impozite pe casa, masina), vi se accepta emiterea de document cerut/ plata impozit, dupa ce veti plati si amenda. Primaria nu uita si nici nu iarta.
Ati avut dreptate. Proces verbal de contraventie. Mi-au mintit ca nu imi da la fata locului si mi-au dat 2000 LEi si 1000 platiti in 15 zile. Oricum e ciudat, ca n-am semnat nimic, nu au fost martori. Mi se pare aiurea ca mi-au dat amenda fara un martor si fara seemnatura mea. In procesul acesta e doar semnatura politistului local si a mea nu.
Cum e posibil sa se intocmeasca proces verbal fara martor si nu la fata locului ci mai tarziu. In ce tara traim salbatica.
Cornel Vasile a scris:

In plicul de la posta, exista posibilitate sa va fie comunicat [procesul-verbal de sanctionare.

Ultima modificare: Luni, 8 Iulie 2024
knight, utilizator
Contraventia nu a fost semnata la fata locului de dvs., pentru ca nu a fost constatata direct, dar martor exista, persoana care v-a reclamat. Nu traim intr-o tara salbatica, in alte tari reclamatiile de genul asta ( constatate de "camere mobile umane") sunt chiar o regula.
Aveti si posibilitatea de a depune plingere contraventionala impotriva acelui proces verbal.
[ link extern ]