avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Salariu îngrijitor scară bloc În cadrul unei ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Salariu îngrijitor scară bloc În cadrul unei asociații de proprietari, salariul îngrijitorului ...

În cadrul unei asociații de proprietari, salariul îngrijitorului scării blocului poate fi majorat fără o consultare prealabilă a membrilor asociației?
Cel mai recent răspuns: remy28.03.1966 , utilizator 10:39, 12 Iulie 2024
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da normal daca respectivul are minimul pe economie si guvernul hotaraste majorarea salariului minim ce ati vrea sa va mai intrebe?
Sunt situatii unde mai trebuie si convinsi locatarii ca ei ar renunta de tot la angajatii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
de la 1 iulie 2024 s a marit salariu minim pe economie de la 3300 la 3700 , cine v a plati ? noi locatarii , de ce ? cred ca ati ghicit raspunsul !
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu va obliga nimeni sa aprobati angajarea unor persoane pentru care se doreste a nu se respecta legea .
Si daca s-au marit nu e e bine sau cum? nu e ceva normal ? daca nu obliga statul angajatorii nu mai ajungem vestul din urma.
Locatarii doresc doar marirea salariilor lor nu si a celor pe care ei trebuie sa ii plateasca.
Asadar raspunsul este ca nu trebuie sa intrebi pe nimeni cand ai angajati cu minumul pe economie sau cand ai situatii de urgenta (infundarea sau spargerea tevilor, acoperis luat de furtuna etc).
Si cum spunea domnul Adrian Tototlici acum cativa ani e de tinut cont ::
indiferent ca ramai fara personal o perioada scurta lasi suma pe lista la plata ca alfel se obisnuiesc sa platesca putin apoi nu mai vor sa angajeze nici femeie de serviciu nici administrator nici nimic indiferent ca ii obliga legea sau nu..
Toti vor la noi ca arata super bine. Ca sa arate super bine si sa mentii cand apare o pata pe pereti imediat vopsesti si cand se strica ceva repari repede si bagi la plata ca altfel ajungem sa "ramana asa definitiv"

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se vede că dvs. nu ați citit deloc prevederile imperative ale articolelor 53 și 55 din Legea nr. 196/2018, care spun extrem de clar că pentru a stabili cuantumul remunerațiilor lunare, a cheltuielilor și a fondurilor comune, ESTE OBLIGATORIU CA TOATE ACELE SUME SĂ OBȚINĂ ACORDUL VOTAT ȘI SEMNAT AL MAJORITĂȚII MEMBRILOR PREZENȚI LA ADUNAREA GENERALĂ ORDINARĂ DIN PRIMUL TRIMESTRU AL FIECĂRUI AN FISCAL.
Cum poți mări salariul în mod unilateral, ilegal și abuziv, fără acordul vreunuia dintre membrii respectivei Asociații de Proprietari, să fie inclus în Bugetul anual al Asociației, care este obligatoriu să fie votat în primul trimestru al fiecărui an fiscal ?
În acest caz Codul Muncii este o LEGE GENERALĂ, iar Legea nr. 196/2018 este o LEGE SPECIALĂ, care se aplică în mod expres prioritar față de Codul Muncii.

Obs.
Respectati Regulamentul acestui Forum in privinta citarii in intregime a raspunsurilor deja postate , respectiv pct. 2.7 din acest Regulamnet.
Ultima modificare: Vineri, 12 Iulie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog sa-mi spuneti daca un salariat cu o vechime mai mare de ... P LILIANA P LILIANA Va rog sa-mi spuneti daca un salariat cu o vechime mai mare de 24 luni, trebuie sa-i fie majorat slariul mai mult de 3700 lei? iar daca trebuie majorat mai ... (vezi toată discuția)
Mărire salarii președinte, administrator, angajați ai asociației de proprietari gabriela constantinescu gabriela constantinescu Mărire salarii președinte, adm, angajați As de Propr. Este legal afișarea pe listele de plata de la avizier a sumei complexive de salarii care este ... (vezi toată discuția)