avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 274 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua! Bunicul meu a depus la Casa de pensii o ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua! Bunicul meu a depus la Casa de pensii o adeverinta ...

Buna ziua!
Bunicul meu a depus la Casa de pensii o adeverinta cu sporuri si alte venituri pentru recalcularea pensiei. Casa de pensii a respins cererea de recalculare invocand ca bunicul meu sa se adreseze instantei. S-a facut actiune la tribunal unde a castigat dreptul de recalculare.Casa de pensii emite o decizie provizorie si-i mareste pensia dandu-i si diferenta de la data promovarii actiunii ,anul 2020. Casa de pensii face apel unde Curtea de apel il accepta revocand tot ce a dispus tribunalul pe motiv ca pe adeverinta scrie doar retinute sume nu si virate,obligandu-l pe bunic sa restituie tot ce a primit . Mentionez ca bunicul meu are 84 de ani. Va rog ,ce se mai poate face? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:43, 11 Iulie 2024
Casa de Pensii a pus in executare Hotararea?
Se intelege ca cei de la casa locala au pus in aplicare prevederile Art.448(1) alin.4 din Codul de procedura civila.
Bunicul va trebui sa returneze ceea ce a primit in urma acelei recalculari.
Da ! A si primit decizia de restituire a sumei. Asta este de inteles .A pierdut procesul in apel restitui banii. Eu intreb daca se mai poate face ceva.
Nu are ce sa mai facă, trebuie sa ii restituie.
Multumesc! I se opresc banii direct din pensie.

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie Adriana68 Adriana68 Am depus la Casa de pensii acum doi ani o cerere pentru recalculare pensiei pentru motivul ca am obtinut venituri lunare individuale[b] in acord[/b].Se ... (vezi toată discuția)
Daca adeverinta eliberata de angajator contine date incomplete... gaby_germ gaby_germ Buna ziua. In Noiembrie 2016 urmeaza sa-mi depun dosarul pentru obtierea pensiei pentru limita de varsta. Am solicitat, recent, si am primit de la fostii ... (vezi toată discuția)
Popriri salariat carmencalineata carmencalineata Buna ziua! Va rog a avea amabilitatea de a ma ajuta intr-o situatie: am primit pentru un salariat 4 adrese de infiintare a popririi pe salariu, 3 sunt de la ... (vezi toată discuția)