avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestare poprire ca urmare a unei amenzi date in ...
Discuție deschisă în Executare silită

Contestare poprire ca urmare a unei amenzi date in pandemie

Buna seara!
In pandemie, Ionel a iesit dupa 0ra 22 sa-si ia mancare de la non-stop, desi n-avea voie (culmea, la non-stop chiar era deschis).
Ce sa vezi, gaborii la panda! L-au legitimat, dar Ionel a dat nume si adresa false, neavand c.i. la el.
Pe data de 08.07.2024, Ionel a primit de la ANAF o Adresa de instiintare privind poprirea pe conturile lui, pentru amenda de 2000 de lei, in dosarul de executare care are ca numar chiar CNP-ul lui.
Nici nu mai punem problema cum l-au gasit, desi datele erau false. Probabil pe camerele video stradale, recunoastere faciala, etc.
Anterior, Ionel platise 1000 de lei in termenul legal la Finantele locale sector 6, adica jumatate din amenda.
Se pare ca banii n-au ajuns unde trebuia, pentru ca reiese din aceasta adresa de poprire ca amenda n-ar fi fost platita.
In adresa scrie ca se poate contesta poprirea la instanta judecatoreasca competenta.
Intrebari:
Aceasta instanta este Judecatoria sector 6, probabil. Ionel are vreo sansa sa conteste poprirea si sa castige, in conditiile date?
Poate sa faca aceasta contestatie fara sa-si angajeze avocat? Exista vreun model?
Ultima modificare: Vineri, 12 Iulie 2024
sflorin_1316, utilizator

Alte discuții în legătură

Politia locala. legitimare. gab93 gab93 Salut, Noaptea (ora 3) asta am iesit pur si simplu la un non-stop sa-mi iau un energizant. Surpriza, am fost oprit de politia locala si mi-au cerut sa ma ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala, proces verbal incheiat in baza legii nr. 61/1991 ContSters233138 ContSters233138 Buna seara Am dat o \"petrecere\"(muzica venea de la un simplu laptop era in jurul orei 23) de ziua unei colege unde ne-am trezit cu politia la usa, am ... (vezi toată discuția)
Amenda ratb fara sa primesc proces verbal sau vre-o dovada. OpreaC OpreaC Buna ziua. Astazi am primit o amenda deoarece eu cu toate ca am validat cartela de calatorie si cu calatorii pe ea, lor le aparea nevalidata si au spus ca eu ... (vezi toată discuția)