avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciune, Bani cu imprumut fara restituire. Buna ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune, Bani cu imprumut fara restituire. Buna seara. Am inceput o relatie ...

Buna seara.
Inselaciune, Bani cu imprumut
Am inceput o relatie cu o persoana pe care am cunoscut-o pe un site de daiting. Dupa 3 saptamni, mi-a prezentat o poveste dramatica de viata, precum si consecintele acesteia, in urma careia mi-au fost ceruti bani cu imprumut, cu promisiunea returanrii lor la o anumita data, care nu s-a realizat nici pana in ziua de azi, suma ajungând la 10.000 euro. Cum pot pot actiona pe cale lega pt a-mi recupera banii? Mentionez ca singura dovada pe care o am, este converstia din aplicatia in care comunicam, in care imi sunt cerute sumele de bani in mod explicit, precum si promisiunea returnarii lor, eu fiind de buna credinta. Împrumutul fiind realizat de fiecare data cu bani cash. Multumesc.
7 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Adica ati dat banii cuiva fara sa știți de unde sa ii luati, cine e, fara garanții?
Pe cine dati in judecata?
Doar sa faceti o plangere la poliție și sa aflați datele lui
Cunosc persoana si in viata reala, am fost orbita si am crezut povestea un om aflat in situatii limita, am conversatii in care mi se cer banii explicit si eu accept sa il imprumut, am datele cu promisiunea restituirii lor, din partea lui., dar, care nu s-au realizat nici pana in ziua de azi, situata dateaza de aproximativ 3 luni.
Ce pot face din punct de vedere legal in aceasta situatia, ca banii sa imi fie restituiti?
Ultima modificare: Vineri, 19 Iulie 2024
Manuela Rășină, administrator
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va trebui sa il actionati în judecata, dar asta întreb, aveti datele lui? Nume, adresa?
Apoi, e important sa aveți de unde recupera, ca degeaba obtineti o hotarare favorabila.
Pana sa va adresati instantei, mergeti la politie și faceti plangere, poate, poate recuperati ceva .
Bună ziua.

Situația expusă de către dvs ar trebui supusă atenției unui avocat, în cadrul unei consultații, fiindcă dacă este detaliată sub toate aspectele, se pot identifica atât infracțiunile/faptele ilicite, cât și demersurile pe care le aveți la dispoziție.
Astfel, sfatul meu este să mergeți la un avocat, pentru o consultație și, în opinia mea, toate demersurile trebuie întreprinse tot prin avocat, pentru ca ele să aibă rezultatul dorit și într-un timp cât mai rezonabil.

Cu stimă, av. Hulea Ionuț-Marius
Ultima modificare: Vineri, 19 Iulie 2024
„Hulea Ionuț-Marius” - Cabinet de Avocat, Avocat
Multumesc pt raspuns!
Persoana in cauza, ma intimideaza ca mi-a facut plangere la politie pentru amenintare- pt ca eu imi cer banii inapoi- presupun ca nu exista asa ceva, nu?
Ultima modificare: Vineri, 19 Iulie 2024
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

In eventualitatea unei viitoare relații cu o persoană de ... Zamolxes Zamolxes In eventualitatea unei viitoare relații...cu o persoană de gen feminin...am.fost ademenit și convins să trimit anumite sume pt a asigura bunăstarea ... (vezi toată discuția)
Caz civil sau abuz de incredere - recuperarea unei sume de bani Stefan1987 Stefan1987 Buna ziua, am și eu nevoie de niște sfaturi, în urma cu aproape 1 an am dat unui prieten o suma de bani împrumut pentru a-și cumpăra o finala pentru un ... (vezi toată discuția)