Distanţa minimă pentru fereastra de vedere | Codul Civil
Tot citesc legea si nu inteleg, unde m-as incadra, de aceea, o mica explicatie m-ar ajuta.
Vecinul meu a construit, fara autorizatie, o camera in prelungirea casei, cu geamul orientat catre casa mea, vizibiliatea fiind catre geamurile mele si spatele casei..
Considerand faptul ca a mutat gardul pe proprietatea mea, ilegal, "castigand" temporar (vom incepe un proces de granatuire in aceasta toamna 2024) un metru pe terenul meu, am ajuns in situatia in care cele doua greamuri ale mele (mate, dar geamuri, fara deschideri, balamale, etc. ci doar pentru iluminat casa scarii) sa fie amplasate, actualmente, in neconformitate cu legea deoarece, inca astazi, sunt la 1 m de gard. Vecinasul are , cum am spus, temporar, 2 metri, intre fereastra lui si gard, adica conform legii.
Intrebarea mea este: in momentul in care, cu speranta, voi castiga procesul fara probleme majore, il pot obliga ca geamurile de la camera construita ilegal, fara aprobari , autorizatii, etc. sa le transforme din geamuri cu vedere in geamuri pentru iluminat , adica mate?
In procesul de granatuire, pe langa cele 3 capete de cerere, pot sa adaug si aceasta doleanta?
Nu merg pana la zidirea ferestrei cu toate ca va ajunge la 1 m fata de limita de hotar.
Casa mea a fost construita inainte ca el sa isi construiasca aceasta camera.
Va multumesc!