avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Asigurare medicala student roman care studiaza in ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Asigurare medicala student roman care studiaza in strainatate ...

Asigurare medicala student roman care studiaza in strainatate
Buna ziua
Am solicitat validarea calitatii de asigurat pentru fiul meu in varsta de 20 ani student la TU Delft in Olanda conform legii 95/2006 conform careia studentii sunt asigurati fara sa fie mentionat ca se refera doar la cei care invata in Romania.
Redau raspunsul CASMB
Studentul, conform legislatiei in vigoare, este persoana care urmeaza cursurile unei universitati sau ale unui institutii de invatamant superior.
In acest context, conform dispozitiilor art. 114 alin. (2) coroborate cu cele ale art.115 alin.(1) din Legea educatiei nationale nr. 1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, invatamantul superior se poate organiza doar in institutii de invatamant superior (respectiv universitati, academii de studii, institute, scoli de studii superioare si altele asemenea) care au obtinut autorizarea de functionare provizorie sau acreditarea, potrivit legii.
In consecinta, dispozitiile art.224 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 95/2006, mai sus mentionate, isi pot gasi aplicabilitatea, respectiv studentii in varsta de pana la 26 de ani pot beneficia de asigurare fara plata contributiei de asigurari sociale de sanatate numai in situatia in care urmeaza cursurile unei universitati sau ale unui institut de invatamant superior, autorizat sau acreditat conform Legii nr. 1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare.
Pentru a da curs solicitarii dvs., va rugam sa ne transmiteti un document care sa ateste faptul ca TU DELFT este o unitate de invatamant autorizata sau acreditata conform Legii nr. 1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare.

Nu imi dau seama daca acest raspuns inseamna ca trebuie sa fie o unitate de invatamant acreditata din Romania.
TU Delft este in top 10 mondial al universitatilor, ce fel de dovada artrebui sa aduc?
Multumesc