avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Prescriptie neplata facturi DIGI persoana decedata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Prescriptie neplata facturi DIGI persoana decedata

Buna ziua,

Am urmatoarea situatie, tatal meu a contractat serviciile DIGI pentru amanta (nu mai stiu anul exact), ulterior s-au despartit, amanta a decedat de cancer (in 2020), apoi si tata a murit in 2021, facturile ramanand neplatite. Eu am refuzat sa platesc restantele, din motive lesne de inteles. Greseala mea a fost ca am intrat in contul lui de client si am introdus nr meu de telefon. Ulterior fiind hartuita de recuperatori. Suma facturilor neplatite initial a fost de 207 ron, insa intre timp au ajuns la 438 ron.

In data de 11.07.2024 am primt mesaj de la DIGI ca vor urma procedurile legale pentru recuperarea datoriilor. In aceiasi zi am primit in posta un aviz pentru o recomandata (presupun ca de la DIGI), insa functionarii postei au refuzat sa ne inmaneze recomandata, desi destinatarul este decedat.

Pe 18.07.2024 am primit din nou aviz in posta, insa nu am mai incercat sa ridic recomandata.

Mentionez ca pe numele tatalui meu mai este un abonament facut, pentru un prieten din Craiova, insa acea persoana este la zi cu facturile. Rezidenta tatalui meu este Bucuresti.

Acum nu stiu cum sa procedez pentru a rezolva situatia si a evita plata restantelor. Avand in vedere suma restanta, nu renteaza sa angajez un avocat.

Ma puteti, va rog, indruma cum sa procedez mai departe?

Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 22 Iulie 2024
rodi10, utilizator

Alte discuții în legătură

Digi - proces + moștenitor + executare silită Andrei Sa Andrei Sa Bună ziua! Acum câteva luni un părinte a decedat și am început să achit din datoriile care au rămăs și să reziliez contractele rămase pe baza ... (vezi toată discuția)
Ce șanse am de a plăti o restanță la factura de telefon, ... Petrică Chiș Petrică Chiș Ce șanse am de a plăti o restanță la factura de telefon, pe două luni, la contractul cu Romtelecom a tatălui meu, decedat în urmă cu 20 de ani. Factura ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract telefonie mobila pers. juridica street2maxx street2maxx In urma neplatii a 2 facturi cosmote, au intervenit cei de la [editat - societate recuperare creante] pentru recuperare creante suma de 1081 RON (214 RON ... (vezi toată discuția)