avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună, 1.Suntem obligați toți locatari sa plătim ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună, 1.Suntem obligați toți locatari sa plătim construcția ...

Bună,
1.Suntem obligați toți locatari sa plătim construcția unui acoperiș pe bloc. Știu ca ii spațiu comun dar ne gândeam la izolație.
2.Daca da se poate construi cu proiectul de 30 de ani fără autorizație doar cu notificare la primărie?
Cel mai recent răspuns: dorana , utilizator 16:06, 24 Iulie 2024
1. Da, mai ales ca stiti ca e parte comuna.
2. Chiar e obligatoriu sa se respecte acel proiect, altfel trebuie obtinuta autorizatie de construire.
Proiectul blocului nu ii prevazut cu acoperiș. Plus de asta acoperișul a devenit o,, figura,,. Costa 8600 lei de apartament și plătit în 3 luni.
Tot dvs. ati scris ca se construieste dupa proiectul de 30 de ani, fara autorizatie . Acum scrieti altceva. Nu se poate construi fara autorizatie de construire, se pot doar face reparatii, pastrind intacta forma si dimensiunile vechi a acoperisului. Ati zis ca s-a dat notifixcare catre primarie, cred ca in sensul ca asa se va executa lucrarea si in cazul asta nu trebuie autorizatie.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Iulie 2024
latka, utilizator
Nu am scris ca să dat... Am întrebat Dacă ii suficient notificare.
S-o ajuns prea departe cu acoperișul. Ma așteptam un proiect actualizat(nu vreau boxă și pod de 3 m) , o firma, o garanție ceva. Vecinul strânge bani el face acoperisul(ca persoana fizica) și o sa avem facturi pe materiale. O lege de bun-simț trebuie sa existe.
Probabil nu ma exprim clar... O sa apelez la un avocat.

Mulțumesc
Da, exista, legea, cea care spune de autorizatie de construire, daca se face altfel :
Articolul 11
(1) Se pot executa fără autorizație de construire/desființare următoarele lucrări care nu modifică structura de rezistență și/sau aspectul arhitectural al construcțiilor, cu excepția cazurilor în care acestea se execută la categoriile de construcții prevăzute la art. 3 alin. (1) lit. b):
..........................
b) reparații la acoperișuri, învelitori sau terase, atunci când nu se schimbă forma acestora;
...............................
[ link extern ]
Nu stiu exact ce lege doriti, la ce sa faca referinta.
Mergeti si platiti consultanta avocatului.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Iulie 2024
latka, utilizator