avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua. Vă rog spuneţi-mi. Sunt străin, pot ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua. Vă rog spuneţi-mi. Sunt străin, pot cumpăra bunuri ...

Bună ziua. Vă rog spuneţi-mi. Sunt străin, pot cumpăra bunuri imobiliare (apartament) pe numele meu ca persoană fizică. Ar trebui sa inregistrez terenul (care vine cu apartamentul, conform noii legislatii) pe un SRL, pe care trebuie sa il deschid special pentru achizitionarea acestui apartament? multumesc pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: Artezabrand , utilizator 19:07, 24 Iulie 2024
Terenul va fi atribuit în proprietate sau în folosință?
Multumesc pentru raspuns. Planuiesc sa locuiesc in acest apartament (terenul este inclus cu apartamentul, daca am inteles bine). În proprietatea mea.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Iulie 2024
Artezabrand, utilizator
Dacă va referiți la terenul de sub bloc, de regula se atribuie o cota parte din tot terenul, dar din dreptul de folosință.
În acest caz, puteți cumpără și pe persoana fizica.

Dacă se vinde o cota parte din dreptul de proprietate asupra terenului, ar însemna să faceți 2 vanzari:
- o dată sa cumpărați apartamentul pe persoana fizică
- o dată sa cumpărați cota parte din teren, pe SRL.

Iar dacă vindeți mai departe va trebui sa procedați la fel: adică sa faceți 2 contracte de vânzare.
Cumpăr un apartament într-un bloc de locuințe ( de exemplu la etajul 3 ) . Vânzătorul este o persoană fizică. Din câte înțeleg eu, terenul de sub acest bloc de apartamente este distribuit tuturor apartamentelor din bloc. În acest caz, terenul este ÎNTOTDEAUNA atribuit cu drept de folosință ? Eu nu îl dețin de fapt în proprietate? În acest caz, pot să cumpăr un apartament ca persoană fizică și să obțin terenul de sub el ca drept de folosință (ceva de genul unui contract de închiriere?).

Îmi pare rău, folosesc un traducător, poate că traducerea nu este chiar corectă. Am încercat.
Nu întotdeauna.
Fiecărui apartament îi corespunde o cotă parte din terenul de sub bloc.

Acea cota poate fi vândută în proprietate sau poate fi vândută în folosinta (proprietarul poate rămâne dezvoltatorul sau poate fi Primăria, sau Statul Român sau altcineva)
Depinde de situație și de ce scrie în contract.
Uneori se vinde o cota din dreptul de proprietate, uneori o cota din dreptul de folosinta.

Alte discuții în legătură

Locuri de parcare pt vizitatori - trecerea lor de la dezvoltator la noii proprietari Kirkland Kirkland Buna ziua. Am cumparat un apartament plus un loc de parcare intr-un bloc nou. Dezvoltatorul a prevazut cate un loc de parcare pentru fiecare apartament, plus 5 ... (vezi toată discuția)
Drept de folosinta a locului de parcare nossferatuss nossferatuss Buna ziua. Am achizitionat un apartament intr-un bloc nou si am primit de la dezvoltator, prin contractul de cumparare, \"dreptul de folosinta exclusiva\" ... (vezi toată discuția)
Păstrare cotă indiviză apartament? Bachus20 Bachus20 Bună seara! O întrebare, dacă se poate: Dețin un imobil de x mp, pe care doresc să îl vând. Ideea este că în jurul blocului unde se află acest ... (vezi toată discuția)