avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabularea unui teren pe baza de hotarare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabularea unui teren pe baza de hotarare judecatoreasca

Buna ziua,
Pentru o speta mai atipica.
Am dotat in 1995 un teren catre persoana A, donatie pe care am revocato in 2012, proces castigat definitiv si irevocabil. In acel proces nu a fost mentionata si rectificarea CF.
Acum in 2024 am incercat sa intabulez proprietatea (care si acum figureaza intabulata pe numele A) impreuna cu actele necesare. Am primit respingere pentru lipsa mentiunii de rectificare in actiunea de revocare donatie.
Mentionez ca persoan A este decedata din 2012 si nu are niciun mostenitor legal(am scos de la notar o interogare care arata ca nu s-a dezbatut succesiunea pana in prezent)
La primarie am solicitat anexa 24 care nu mi-a fost inmanata dar mi s-a precizat ca nu exista acel teren in evidenta lor. Iar terenul este trecut la impozit pe numele meu din 2012.
Am solicitat atat notarilor cat si primariei sa declare mostenire vacanta proprietatea dar acestia au refuzat motivand existenta hotararii mele care atesta ca donatia prin care A a intrat in posesia terenului a fost anulata.
Mentionez ca pe proprietate se afla un imobil (intabulat fara acte) care acum nu mai exista iar ca dovada legala exista o adeverinta constatatoare de la disciplina in constructii ce afirma ca acea constructie nu se mai afla in teren.

Ce solutii mai exista pentru a putea intabula terenul pe numele meu?

Multumesc!