Merita acum sa fac refinantare credit Prima Casa -Ing prin ipotecar Ing? Credit Prima casa in derulare, ramas 17 ani de rambursat, sold credit 140000 lei, cu dobanda variabila 7,90 %, comision Fond garantare anual 0,15 % din sold, rata lunara 1300 lei ( principal+ dobanda) si 2 asig de locuinta. ING imi face oferta de ipotecar pe 15 ani, mentin valoarea ratei de 1300 lei si cele 2 asig de loc, dob fixa 5 ani 5,79 % si asigurare viata 0,35% din sold credit, apoi variabila 2,29% +IRCC, ramb anticip 0 lei. Cost initial refinantare (notar, evaluator, radiere ipoteca, etc) 3000 lei. Mi au comunicat verbal un DAE la refinantare de 9,83% care m-a speriat. Ce ma sfatuiti?multumesc
Sfatul meu este sa vedeti totalul scadentarului, cate dobanda + alte costuri aveti de achitat cu vechiul scadentar respectiv cate dobanda + alte costuri aveti de achitat la noul scadentar. Cam asa puteti sa vedeti daca e diferenta si in favoarea cui.
Merita din ce punct de vedere? Nu imi este clar ce anume ne cereti.
Daca merita ca economie financiara? Daca merita ca riscuri suplimentare asumate? Daca merita ca timp redus de plata sau ca ce?
Sunteti constienta ca noi nu avem datele complete pe care le aveti dv. si ca nici nu stim ce anume este important pentru dv. ca sa ne putem face o idee cum ati putea dv. sa v-o faceti, nu? Adica orice sfaturi primiti aici, ele pot fi date in baza altor prioritati sau valori decat le aveti dv. si poate nu vi se potrivesc. Fiecare isi face propriile calcule si decide pentru el.
Sustin ceea ce am scris si înainte, cereti o oferta scrisa sa vedeti total dobanda si celelalte costuri, de acolo puteti vedea daca faceți economii sau nu. Cand aveti scadentarul puteti sa ma contactați prin mesaj si va ajut.