avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vechime în specialitatea studiilor pentru personalul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vechime în specialitatea studiilor pentru personalul contractual. ...

Vechime în specialitatea studiilor pentru personalul contractual.
Bună ziua. Sunt asistent social la un centru pentru persoane cu dizabilități din cadrul DGASPC Iași și timp de 10 ani am avut contracte de muncă cu timp parțial de 2 ore/zi (1/4 normă) cu această instituție. Vă rog frumos să-mi spuneți care este vechimea mea în specialitatea de asistent social.
Răspuns:
A - vechimea în specialitate este de 10 ani;
B- vechimea în specialitate este de 10 : 4 = 2,5 ani!
A sau B?
Vă mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Mihai Daraban , utilizator 09:38, 12 August 2024
Care este periopada in care ati avut c.i.m. cu timp partial?
perioada este 2014-2024
A - vechimea în specialitate este de 10 ani;
Stimate domnule Consilier juridic Cornel Vasile, vă mulțumesc frumos pentru răspuns dar vă mai adresez rugămintea de a-mi spune care este baza legală pentru care vechimea mea în specialitatea studiilor de asistență socială este de 10 ani? Vă rog acest lucru deoarece Resursele Umane de la DGASPC Iași spun că de fapt vechimea mea ar fi de 10: 4= 2,5 ani! Vă mulțumesc frumos!
1. daca perioada este lucrata pana la 05 iulie 2005 :

art.103 C.mun.
...
(3) În cazul salariatului care desfăşoară activitatea în temeiul unui contract individual de muncă cu timp parţial, stagiul de cotizare la sistemul public de asigurări sociale se stabileşte proporţional cu timpul efectiv lucrat conform legii.

2. daca perioada este lucrata dupa 05 iulie 2005 :
Art. 106 C.mun.
(1) Salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.

(2) Drepturile salariale se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat, raportat la drepturile stabilite pentru programul normal de lucru.

Astfel, durata timpului de munca nu influenteaza calculul vechimii in munca si nici al stagiului de cotizare la pensie.

1 an lucrat cu c.i.m. cu timp partial = 1 an lucrat cu norma intreaga = 1 an vechime in munca = 1 an stagiu de cotizare la pensie.

Alte discuții în legătură

Mod calcul vechime în specialitate personal contractual. bună ... Mihai Daraban Mihai Daraban Mod calcul vechime în specialitate personal contractual. Bună ziua. Eu am lucrat 10 ani ca asistent social cu contract individual de muncă cu timp ... (vezi toată discuția)
La pensionare, la 2 ore lucrate pe zi, cum se calculează vechimea în muncă ... Dapix Dapix La 2 ore lucrate pe zi, cum se calculează vechimea în muncă la pensie`? De exemplu la 4 ani lucrați cu 2 ore pe zi, se consideră 1 ani vechime în ... (vezi toată discuția)
Calcul vechime in specialitatea studiilor asmotortrade asmotortrade Buna ziua! Am urmatoarea situatie : august- decembrie 2008 CIM cu 4h/zi deci 2,5 luni lucrate cu norma intreaga ianuarie-decembrie 2009 CIM cu 4h/zi deci, 6 ... (vezi toată discuția)