avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Care sunt erorile materiale pentru care se poate ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Care sunt erorile materiale pentru care se poate intocmi o noua ...

Care sunt erorile materiale pentru care se poate intocmi o noua decizie de concediere pentru motive ce nu tin de persoana angajatului? Angajatorul a emis deciziile xu stabilirea datei de încetare a contractului la data terminării a 20 zile de preaviz, fără a emite efectiv un preaviz. Unul dintre colegii vizați de disponibilizare a întrat în medical în preaviz și atunci si'-au dat seama ca sunt greșeli în decizii, întrucât colegului nu I se mai poate inceta contractul de munca xu fata respectiva. Eu, neștiind ca data încheierii contractului la.mine tamane aceeași, chiar dacă se corectează greșelile din decizie, nu am semnat, probabil mi au yrimis-o prin posta, dar eu la data încetării contractului am plecat din localitatea de domiciliu.
Deja termenul la care se încheie contractul de munca a trecut, căci am înțeles ca acesta nu se poate modifica din cauza unei erori materiale
Probabil după mai.mukte înștiințări prin posta se va considera ca am fost înștiințați, chiar dacă corespondenta se va întoarce înapoi la angajator.
Dr curiozitate ' care sunt acele erori pentru care se poate reface decizia de xoncediere, pentru din câte cunoștințe juridice am eu, acea decizie conține și omisiuni și greșeli de încadrare juridica și greseala de ordinere de emitere a preavizului. Colegul dacă ar fi întrat de 10 ori în medical la interval de 1 zi, ce făcea angajatorul, emitea de fiecare data o noua decizie?



DECI, care sunt erorile materialenpentru care se poate emite o noua decizie.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:28, 14 August 2024
1. Legislatia muncii nu prevede expres ca inainte de data incetarii c.i.m. trebuie emisa si comunicata o instiintare de preaviz in caz de concediere.
Practica judiciara a statuat asa ceva.

2. Legea prevede ca, decizia de concediere sa va fie comunicata .. Daca comunicarea este efectuata legal, atunci puteti sa evitati primirea acesteia cat doriti dvs , ca nu prea are sustinere ca nu ati semnat de primire.

3. Da, daca intra in concediu medical se va suspenda preavizul si se va emite o noua decizie de concediere..

4. Eroare materială poate avea în vedere greşelile asupra numelui, cele de socoteli , indicarea textelor de lege sau orice alte greşeli materiale.
Ultima modificare: Luni, 29 Iulie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
La punctul 4-au omis sa scrie în cât timp poate fi atacata decizia di ka ce instanta.Este eroare materiala?

Au încercat sa ma convingă sa facem un fals în acte, adică sa anulam cererea mea de xoncediu de odihna și sa îmi dea alta hotarare, mi au zis ca mai trebuiau sa îmi dea zile de xoncediu odihna, am refuzat, rar m-au chemat sa semnez alta decizie în care era specificat același număr de zile de xoncediu neefectuat. Nu am reușit sa citesc mai.mult d-un decizie căci am văzut rosu în fata când au încercat sa îmi dea o noua decizie, am considerat ca își bat joc de mine sau ca au de corectat o greșeală mult mai mare decât zilele de concediu.


Ultima modificare: Luni, 29 Iulie 2024
goplanet, utilizator
Eroarea materiala este situatia in care s-a gresit ceva in textul documentului, nu cand s-a omis.
Și dacă nu wste eroare materiala, angajatorul are voie sa modifice ulterior decizia?
Da, o poate rectifica ulterior ...orice greseala poate fi reparata.