avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua. În anul 2020 am luat decizia de a lua o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua. În anul 2020 am luat decizia de a lua o casă la ...

Bună ziua.
În anul 2020 am luat decizia de a lua o casă la curte. E o casă la drum principal ,iar în spatele ei se află o construcție în toată regulă a unui grajd,la nici 5 m de casă,de geamul de la baie, în care se află la momentul actual nu mai puțin de 7 porci,2 vițele. Atunci când ne-am mutat la casa,am încearcat să vorbim frumos să își închidă geamurile care era îndreptate înspre curtea noastră. Nu s-a vrut. Miroase a îngrozitor la modul ca nu ai putut să stai în curte,ce să mai vorbim despre aerisirea a casei. Și-a bătut joc doamna de noi,nu a închis geamurile,din contră,a pus carton în geam. A căzut după câteva minute. Am înștiințat-o ca o să apelez la DSP și alte institutii. Foarte calmă,a spus ca poate să vină și să ne dea ceva soluții cum să facem. Pentru ca geamurile nu le poate închide ca sunt animale și le este cald. Are un oblon deschis exact către geamul de la baie pe care dansa nu vrea să îl închidă pe motiv ca e cald în grajd după aia. La acel moment avea în jur de 15-20 porci. Să ținem cont ca acest grajd a fost construit după ce a fost casa. A venit DSP și alte instituții,din câte am înțeles i-a dat ceva amendă,dar în cele din urmă după multe și multe insistente asupra instituțiilor, a închis 2 geamuri către curtea noastră,și a ridicat 1,5 m de zid de la gunoi care a data exact către grădina noastră.
I-am cerut chiar primarului autorizația de construcție a grajdului,pentru ca din câte am înțeles este o autorizație publică pe care este obligat să mi-o arate . Nu a vrut,pe motiv ca nu poate decât avocatului sa i-o arate.
De aproape 2 ani a fost mai bine față de cum a fost la început. Dar deja gunoiul nu l-a mai dus periodic dupa cum i-a cerut DSP. Oblonul de la grajd care da catre baia noastra tot deschis a ramas. La căldurile care au fost in ultimul timp și care mai sunt,devine din nou mirosul îngrozitor. Ce aș mai putea oare să fac? Cum să mai procedez? Ce s-ar mai putea face? Pentru ca văd ca nici cu DSP nu funcționează,nici primăria nu face nimic.
Multumesc. .