avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Camera supraveghere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Camera supraveghere

Buna ziua
Am citit ca amplasarea camerelor de luat vederi trebuie facuta in asa fel incat sa nu fie filmata alta proprietate sau spatiul public.
Am sesizat politiei faptul ca un vecin a amplasat o camera de luat vederi care este indreptata spre strada nicidecum spre locuinta sa, raspunsul fiind ca este legal acest lucru.
Intrebarea mea este daca intradevar acest lucru este permis de lege si care ar fi aceasta?

Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 2 August 2024
Samulea, utilizator
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 19:23, 4 August 2024
Buna ziua

Da, are dreptul atat timp cat respecta principiile GDPR. E vorba de legea 190/2018

Este evident ca daca vrei sa supraveghezi o proprietate trebuie sa supraveghezi si exteriorul ei, caile de acces, etc... Dar trebuie sa o faci respectand principiile GDPR.
Tocmai asta este ca surprinde atat soseaua cat si trotuarul iar din cate stiu nu ai voie asa ceva.

BogdanGri a scris:

Buna ziua

Da, are dreptul atat timp cat respecta principiile GDPR. E vorba de legea 190/2018

Este evident ca daca vrei sa supraveghezi o proprietate trebuie sa supraveghezi si exteriorul ei, caile de acces, etc... Dar trebuie sa o faci respectand principiile GDPR.

si de ce nu ar avea voie?daca cineva se filmeaza cu telefonul pe strada,treceti pe langa el si apareti in cadru, ii cereti sa stearga filmuletul?

sper sa n-aveti nevoie de o filmare de la camerele alea ca o sa fie amuzant sa-i spuneti vecinului ca printre altele, l=ati reclamat la politie
Buna ziua

Si eu asta va spun. Da, este legal daca respecta prevederile GDPR.

Ca sa intelegti mai bine: GDPR nu insemna ca nu ai voie sa filmezi spatiul public. GDPR spune ca poti face asta numai respectand anumite conditii. Atat timp cat acele conditii sunt indeplinite, este prefect legala instalarea lor.

[ link extern ]
Legal daca indeplinesti anumite conditii stipulate de legea 300/2002.Iar acolo am impresia ca se stipuleaza faptul ca trebuie sa ai acord de la politie pentru a filma spatiul public.

BogdanGri a scris:

Buna ziua

Si eu asta va spun. Da, este legal daca respecta prevederile GDPR.

Ca sa intelegti mai bine: GDPR nu insemna ca nu ai voie sa filmezi spatiul public. GDPR spune ca poti face asta numai respectand anumite conditii. Atat timp cat acele conditii sunt indeplinite, este prefect legala instalarea lor.

[ link extern ]