avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Neacceptare mostenire Sora mea a decedat in anul 2015 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Neacceptare mostenire Sora mea a decedat in anul 2015 mostenitori ...

Neacceptare mostenire
Sora mea a decedat in anul 2015 mostenitori fiind fiul defunctei dintr-o casatorie anterioara si sotul supravietuitor. Succesiunea nu a fost dezbatuta pina in prezent. Fiul a acceptat expres succesiunea in termenul legal de optiune succesorala de 1 an. Sotul supravietuitor nu a acceptat succesiunea, s-a .mutat din imobilul succesoral si ulterior a decedat in anul 2023. Intrebarea este daca dezbaterea succesiunii se poate realiza la notar sau in instanta?
Eu cred ca sotul este strain de .mostenire prin neacceptare.

Alte discuții în legătură

Va prezint următoarea situatie: x casatorita cu y si cu un fiu ... favex favex Va prezint următoarea situatie: X casatorita cu Y si cu un fiu dintr-o casatorie anterioara, locuiesc intr-un imobil care este bun propriu al lui X, ... (vezi toată discuția)
Renuntarea sau neacceptarea mostenirii eu tot nu inteleg ceva ... MC-V MC-V Renuntarea sau neacceptarea mostenirii Eu tot nu inteleg ceva legat de aceasta problema: daca mostenitorii unui defunct renunta la mostenire in termenul ... (vezi toată discuția)
Acceptare tacita a succesiunii favex favex Mama mea a decdat in anul 2001, nu s-a dezbatut succesiunea, mostenitori fiind eu si sora mea care a decedat si ea in anul 2015 avand succesori sotul ... (vezi toată discuția)