avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dacă o hotărâre este definitivă și ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dacă o hotărâre este definitivă și irevocabilă,de cate ...

Dacă o hotărâre este definitivă și irevocabilă,de cate ori cel care a pierdut poate deschide același proces? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 14:00, 7 August 2024
pe aceleasi cereri, riguros? niciodata. de aia se cheama putere de lucru judecat. fiti insa atent la ce se cere si cum se justifica. si mai exista si caile extraordinare de atac
Este vorba despre o promisiune de partaj perfectată la notar,dar pt că unul dintre moștenitori a decedat,fiul nu acceptă..A fost pronunțată o hotărâre care sa țină loc de act autentic.S-au făcut intabulare la cadastru.Doar că este menționat că e deschis acțiune pt anularea acelei promisiuni!
Adică el mai poate deschide același proces? Din nou judecătorie, tribunal,curte de apel? Adică eu am hotărâre definitivă și irevocabilă,am intabulat terenul pe numele meu,am carte funciară și Nr cadastrale,dar nu pot vinde sau să-mi construiesc ceva,pt că este menționat că a deschis o acțiune? Adică ce rol mai are o sentință definitivă și irevocabilă? Ne-am judecat degeaba atâția ani?
intrebarea dvs. se refera la instante, doar ele emit hotarari definitive. la notariat se inregistreaza/ autentifica vointa partilor prezente de bunavoie. in al doilea rand e vorba de o promisiune care e valabila doar in perioada vietii celui care promite. dupa aceea, mostenitorii pot sa nu mai fie de acord.

TANASENASTASA a scris:

Este vorba despre o promisiune de partaj perfectată la notar,dar pt că unul dintre moștenitori a decedat,fiul nu acceptă..A fost pronunțată o hotărâre care sa țină loc de act autentic.S-au făcut intabulare la cadastru.Doar că este menționat că e deschis acțiune pt anularea acelei promisiuni!

Ultima modificare: Marți, 6 August 2024
adriandimitriu, utilizator
e neclar: ati fost la notar si v-ati si judecat? care e ordinea?