avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ocuparea abuziva a uscatoriei Buna ziua, intr-un bloc ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ocuparea abuziva a uscatoriei Buna ziua, intr-un bloc de 4 etaje, ...

Ocuparea abuziva a uscatoriei
Buna ziua, intr-un bloc de 4 etaje, uscatoria comuna se afla intre etaje. Suntem 5 ap. care au acces la uscatorie. De 50 de ani de cand locuim in bloc, uscatoria a fost pastrata goala fiind folosita doar pentru intins rufe. De 5 ani s-a mutat un vecin nou care, fara sa intrebe pe niciunul din cei 4 coproprietari ai uscatoriei, si-a depozitat 2 dulapuri si alte obiecte, ocupand aproape integral spatiul si facilitand cuibarirea porumbeilor, rezultatul fiind o mizerie de nedescris. Eu mi-am montat centrala termica de apartament iar cei de la gaze au pus contorul in uscatorie.
Cand am solicitat vecinului sa-si ia lucrurile din uscatorie pentru ca este parte comuna si nu a avut acordul nostru al celorlalti 4, mi-a raspuns ca o sa-si ia lucrurile cand o sa mut si eu contorul de gaz. De 5 ani ne rugam de el, purtam discutii care nu duc nicaieri, am ajuns la capatul rabdarii cu discutii amiabile.
Ce cale legala avem pentru rezolvarea problemei? Asociatia a intrebat la primarie, politie... toti ridica din umeri si nu ne pot ajuta.
Multumesc
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua.

După cum ați expus situația, aceasta poate fi rezolvată doar prin intermediul instanței de judecată.

Vă sfătuiesc să vă angajați un avocat, pentru că demersurile nu sunt chiar la îndemâna unei persoane fără cunoștințe juridice.

Cu stimă, av. Hulea Ionuț-Marius
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stabiliti in cadrul asociatiei cum se vor utiliza spatiile comune si sanctiunile pentru abateri. Procedati cf. deciziilor. Daca nu functioneaza nici atunci, mergeti in instanta.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc pentru raspuns. Presupun ca instantele au cazuri mai importante de solutionat decat o uscatorie cu doua dulapuri pline de gainat de porumbei.
Ma interesau articolele din lege care imi dau voie mie sa scot lucrurile altuia dintr-un spatiu comun ocupat abuziv. Din pacate, am impresia ca aceeasi lege guverneaza indiferent de tara. Cineva poate ocupa abuziv un spatiu comun dar, nu poate fi determinat sa repuna in starea initiala acel spatiu, la cererea celorlalti coproprietari. Eu daca ii pun lucrurile in fata usii, pot fi acuzata de agresiune, dar el nu.
Ok
Sanatate si virtute!
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se poate determina sa repuna spatiul in forma initiala, insa nu aveti dreptul sa ii scoateti lucrurile afara. Nu cunosc sa fi fost incalcate legi cu amplasarea acelor dulapuri acolo. Omul avea drept sa foloseasca locul si l-a folosit.
Daca doriti ca acel loc sa fie folosit in alt mod, atunci faceti demersuri.
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Și totuși a schimbat destinația spațiului comun fRa acordului coproprietarilor.
Notificati-l prin executor sa le ia de acolo. Dacă nu se conformează, il puteti da în judecata. Asta e calea legala.
Calea mai scurta e sa le cărați la el la usa.