avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1118 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dreptul muncii Am și eu nevoie de îndrumare.In urma ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dreptul muncii Am și eu nevoie de îndrumare.In urma presiunilor ...

Dreptul muncii
Am și eu nevoie de îndrumare.In urma presiunilor multiple și îndelungate ale angajatorului( multinațională) ,angajatul decide să plece din firmă, prin acordul părților.Se decide, de comun acord, un termen de 14 zile de încetare a contractului de muncă.
Numai că, datorită burnout-ului, angajatul intră în CM în timpul perioadei de 14 zile.Ce se întâmplă cu CIM-ul? Se suspendă perioada de 14 zile și se poate relua după ieșirea din CM( la fel ca in cazul demisiei cu preaviz),sau contractul încetează după expirarea celor 14 zile, indiferent de data ieșirii din CM ?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: CBM , utilizator 08:48, 21 August 2024
In cazul suspendarii contractului individual de munca, se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept.
Ce înseamnă " cu excepția situațiilor în care CIM încetează de drept" în situația dată?
Dacă ,în demisia prin acordul părților este specificat termenul de 14 zile, ultima zi fiind 14 august, dar angajatul a intrat în concediu medical din 5 august până în 13 august?
Înseamnă că în 14 august revine la muncă pentru echivalentul de zile de medical,sau îi încetează cim în 14 august??

Cornel Vasile a scris:

In cazul suspendarii contractului individual de munca, se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
art.56 C.mun. prevede situatiile in care c.i.m. inceteaza de drept ..nu este cazul demisiei sau acordul partilor.
In primul rand nu exista demisie prin acordul partilor, se numeste incetare. Demisia presupune un preaviz. Daca angajatul revine din CM in data de 13, pe 14 ii incetati contractul de munca conform acordului de incetare pe care l-ati semnat cu el. Daca statea in preaviz, atunci preavizul se suspenda pe perioada CM si se relua cand revenea din CM. Problema este daca vine cu CM in continuarea celui care se termina pe 13.
Ultima modificare: Joi, 8 August 2024
ARGUS AUDIT SRL, Consultant fiscal
Art.49 alin.6 C.mun. este destul declar se suspenda termenul cu privire la incetarea c.i.m.