avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua,am o situatie,mi-a murit o sora doar de tata ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua,am o situatie,mi-a murit o sora doar de tata cu care ...

Buna ziua,am o situatie,mi-a murit o sora doar de tata cu care nu tineam legatura,necasatorita,nu avea copii,mama ei decedata fara alti copii,tatal nostru decedat,

A fost înmormantata de o verisoara de a ei din partea mamei ei, dupa care m-a sunat sa ma duc sa-mi iau averea ,ca eu o mostenesc,dar in schimb nu vrea sa imi dea certificatul de deces,iar fara el nu pot sa fac succesiunea,

astazi am mers la starea civila pt un duplicat,si am fost amenintata cu politia ca e caz penal, ca a fost originalul eliberat, ca l-a dat la un mostenitor si etc ,certif a fost eliberat acum 3 saptamâni. a zis sa ma duc sa fac tot posibilul sa il iau de la pers care il poseda ca ea sigur la dat la un mostenitor, nici nu a vrut sa se uite pe acte sa verifice daca eu sunt ruda cu decedatul.

Acum va intreb,ce pot face eu in aceasta situatie? Sa chem in judecata pe verisoara? Dar nu stiu detalii despre ea decat un nr de tel de pe care ma anuntat de mostenire sau sa angajez un avocat care sa aiba puterea de a imi obtine un duplicat la certificat? Care este metoda legala si cea mai simpla?
Ultima modificare: Vineri, 9 August 2024
Manuela Rășină, administrator