avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Interpretare articol 9,lit.h OUG 21/2002
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Interpretare articol 9,lit.h OUG 21/2002

Buna ziua,
Va rog frumos sa ma ajutati si sa ne lamuriti cu interpretarea corecta a unei legi in urmatoarea situatie:
Bunicii mei locuiesc intr-o comuna iar strada din fata propietatii lor este clasificata ca strada comunala aflata in administrarea Consiliului Local al Comunei .Undeva exact pe directia gardului dintre ei si vecin acea strada are un pod transveral(tubulatura cu diametrul de 400mm) in lungime de 6 m,pod care ar trebui sa preia apa pluviala ce se scurge de pe strada ,acostamentul acesteia si curtea bunicilor spre santul longitudinal al strazii aflat pe partea opusa propietatii.Pentru ca acel pod transversal se infunda cu namol apa de ploaie stagneaza si inunda curtea.Au solicitat in scris Primariei si CL sa dispuna lucrari de decolmatare a acelui pod transversal al strazii pentru a nu mai fi inundata curtea ei fiind oameni varstnici nu pot decolmata un pod tubular transversal al strazii lung de 6 m.Primaria si CL administrator al strazii refuza spunand ca in conformitate cu OUG21/2002 art 9 lit h au obligatia sa curete acel pod al strazii oameni trecuti de 70 ani fara putere .Solicit respectous lamuriri asupra interprfetarii acestei O.G.
Ultima modificare: Duminică, 11 August 2024
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 19:29, 25 August 2024
Scrieti textul acelui articol și denumirea exactă a ordonanței, dacă vreți răspuns.
[ link extern ]

OUG 21/2002 Articolul 9(1),, Instituțiilor publice și persoanelor zice și juridice le revin următoarele obligații : k) să curețe și să întrețină șanțurile, rigolele și podețele aferente proprietății;iii:,,
Mentionez ca podul este pod transversal al strazii nu podet lateral de acces in curte .
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 August 2024
Cosmin 12, utilizator
V-am dat link, nu scrie asa ceva.

Nu e aceia legea.Am pus legea și citat din articol de lege.

latka a scris:
V-am dat link, nu scrie asa ceva.

Ați găsit o variantă neactualizată, aceasta e varianta în vigoare:
[ link extern ]