avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cota indiviza folosita separat de 60 de ani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cota indiviza folosita separat de 60 de ani

Bună ziua. Fiți amabili. De vreo 60 de ani proprietatea pe care o folosesc (teren și casa) este în indiviziune adică cota parte pe Cf cu o verișoara care l a rândul ei folosește de tot atât timp o alta proprietate vecina cu a mea la care pe cf sunt și eu cu cota parte. DE FAPT proprietatea a fost a străbunicul care a avut 2 copii care s - au judecat acum 60 de ani. S - a ajuns la hotărâre judecătorească care nu s - a finalizat, încheiat, deoarece pers în litigiu s-au împăcat și au folosit proprietatea separat după sentința judecătorească fără sa aibă încheierea judecătorească.. Fiecare au făcut succesiune după predecesori, dar proprietatea pe cf este tot amestecata pe cote părți, deși de 60de ani fiecare își folosește partea.
Ce e de făcut acum pt a ajunge separat pe cf.? Adică sa fim proprietari pe bucățile ce le folosim. E posibil ca pers. Cealaltă cu cota parte sa nu fie de acord acum cu terenul pe care - l folosesc de 60 de ani.
Mai ales ca acum 60 de ani atât s au certat de tare înaintașii ca au tăiat și casa în 2. Ei nu au mai construit, pe când nou am reconstruit casa. Acum e posibil sa aibă pretenții la casa? Deși e construita de fam mea și se folosește de 60 de ani așa atât casa cât și terenul.
Ce e de făcut, procedura cea mai simpla pt a ma intabulat separat pe terenul și casa pe care le folosesc de 60 de ani.???
Posibil și sa mi dea semnătura coproprietaretaul de pe cf, dar nu pot garanta ca nu va avea pretentii.
Ma pot intabula in vreun fel fără sa trebuiască acordul celeilalte pers cu cota indiviza?
Sper sa ma fi făcut inteles. De exemplu nici nu ma pot racorda la gaz fără acordul verișoarei care apare pe cf. Deși proprietățile sunt distincte de 60 de ani.