avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 354 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Bună ziua! Vreau să cumpăr o mașină de la un ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Bună ziua! Vreau să cumpăr o mașină de la un prieten. Însă ...

Bună ziua! Vreau să cumpăr o mașină de la un prieten. Însă povestea este un pic mai complicată. Prietenul meu a cumpărat mașina de la fratele său pe baza unui contract de vânzare-cumpărare acum câțiva ani, deci, în principiu, mașina figurează pe numele lui la taxe și impozite în baza acelui contract (el plătește impozitul etc.). Problema este că el nu a mai făcut demersurile legale pentru a trece cartea mașinii, certificatul de înmatriculare și asigurarea pe numele său în termenul legal. Fiind în familie și cu unul dintre ei plecat în străinătate, s-au înțeles să rămână actele pe numele fratelui proprietar, iar cel nou să fie doar responsabil de taxe și impozite până când va avea timp să transfere toate actele pe numele său.

Mașina fiind pe numele vechiului proprietar în acte, dar la taxe și impozite pe numele celui nou, aș putea face demersurile legale pentru a încheia un contract de vânzare-cumpărare cu noul proprietar? Și apoi să înmatriculez mașina pe numele meu, chiar dacă actele sunt într-o situație incertă din acest punct de vedere? Care ar fi procedura? Ce acte ar trebui să fac eu?